Δείτε γιατί η κίτρινη «σκόνη» από τη γύρη… βλάπτει τα αυτοκίνητα – Πώς να την καθαρίσετε

Κοινοποίηση:
skoni

Γνωρίζατε πως η κίτρινη «σκόνη» από τη γύρη που καλύπτει τα αυτοκίνητα στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αρκετά επικίνδυνη για το όχημά σας;

Ένοχος για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι το πεύκο, το οποίο στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου βρίσκεται σε έντονη ανθοφορία.

Η κίτρινη γύρη είναι πολύ ελαφριά και ένα μικρό αεράκι είναι αρκετό για να τη διασκορπίσει παντού, ακόμα και σε περιοχές μακριά από πευκοδάση.

Η κατάσταση χειροτερεύει όταν ψιχαλίσει, καθώς ο συνδυασμός γύρης και νερού κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει σαν να μην έχει πλυθεί για μήνες.

Αν και υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι η γύρη της πεύκης προκαλεί αλλεργίες, καθώς σπάνια ευθύνεται για δερματικά εξανθήματα ή αναπνευστικά προβλήματα, η υψηλή συγκέντρωσή της μπορεί να ενοχλήσει ακόμα και όσους δεν υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες.

Για αυτό, είναι σημαντικό να διατηρείτε το σύστημα κλιματισμού καθαρό και να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο καμπίνας, ώστε να αποφύγετε τυχόν αναπνευστικά προβλήματα.

Επιπλέον, η κίτρινη γύρη μπορεί να βλάψει το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Μην προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε ξεσκονίζοντας με στεγνό πανί, καθώς τα σωματίδια της μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές στο χρώμα.

Η καλύτερη λύση είναι το τακτικό και καλό πλύσιμο, εξωτερικά και εσωτερικά, κατά το οποίο θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και στα «κρυφά» σημεία της καμπίνας όπου μπορεί να έχει κολλήσει η γύρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: