Δίχως τελειωμό ο θρήνος στη Σιέρα Λεόνε: Στους 131 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Κοινοποίηση:
ΔΣΓΓΔΦ

Η τραγωδία με την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκάλεσε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη βυτιοφόρο με καύσιμα την περασμένη εβδομάδα στη Σιέρα Λεόνε είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 131 άνθρωποι, κατά νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

«Ο απολογισμός έγινε πιο βαρύς, έχουμε 131 νεκρούς και 63 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται» σε νοσοκομεία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λαμαράνα Μπα, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της αφρικανικής χώρας.

Η προεδρία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι διεξήχθη χθες το απόγευμα τελετή με την οποία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος, Τζούλιους Μάαντα Μπίο, την Κυριακή.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή, όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων σε βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας Φριτάουν, με αποτέλεσμα να εκραγεί και να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμο που διέρρεε από το βυτιοφόρο όταν ξέσπασε η φωτιά.

Η Σιέρα Λεόνε, άλλοτε βρετανική αποικία 7,5 εκατ. κατοίκων, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε διαμάντια.

Η οικονομία της, που μαστίζεται από τη γάγγραινα της διαφθοράς, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα της εμφύλιας σύρραξης (1991-2002) με 120.000 νεκρούς, την επιδημία του Έμπολα και την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: