Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Εξαγοράσιμες οι ποινές των οκτώ καταδικασθέντων

Κοινοποίηση:
mandra

Ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους οκτώ καταδικασθέντες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Μάλιστα σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Στο ακροατήριο για να παρακολουθήσει την εκφώνηση της απόφασης, βρέθηκε και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε κριθεί αθώα από κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάστηκαν 21 άτομα και το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε από κάθε κατηγορία 13 εκ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών επιβλήθηκε σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος. Ακόμη ποινή 4 ετών και 22 μηνών επιβλήθηκε στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Τέλος, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κράτος μπο@ρδελο !!Ουδεποτε τιμώρηθηκε καποιος υπεύθυνος ! Χρηματιστήριο ,φωτιές στην Ελλάδα ,σεισμός στη Πάρνηθα ,Μαρφίν κλπ .Ουστ πουλημένοι πολιτικοί και δικαστικοί .

  2. 👏👏👏👏👏👏🤣🤣🤣 Z H T Ω Η Ε Λ Λ Α Σ Τ Ω Ν Β Ο Ο Ε Ι Δ Ω Ν !!!!!!!! ολα παλεττι…… το ανυπαρκτο κρατος με τους κατοικους του ελαμψαν για ακομη μια φορα διαμεσου της δημιουργιας του

Comments are closed.