ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 31ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ: ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ “ΦΩΤΙΑ” ΑΝΔΡΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!-“ΚΑΝΤΕ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ!”

Κοινοποίηση:
mat_lygeridis

Προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το κατά πόσο υπήρξε ή όχι απόπειρα φυγάδευσης υπόπτων από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, την ημέρα του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη, πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας που κατέληξε στον σχηματισμό δικογραφίας που ξεπερνά τις 5.000 σελίδες.

Η συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία είχε την πληροφορία ότι αστυνομικός των ΜΑΤ κατήγγειλε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξαν συνάδελφοί του (που δεν ανήκουν στα ΜΑΤ) οι οποίοι άφησαν υπόπτους να φύγουν χωρίς να ελεγχθούν.

Νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί έκαναν στοχευμένες ερωτήσεις (προς αυτή την κατεύθυνση) σε αστυνομικούς που ήταν παρόντες το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, ενώ ένας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ προτείνει να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί ή όχι η σοβαρή καταγγελία περί φυγάδευσης υπόπτων.

Οι ερωτήσεις προς Αστυνομικούς
Ενδεικτικές είναι οι ερωτήσεις που έγιναν σε αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος ήταν παρών το μοιραίο βράδυ στο γήπεδο και ο οποίος κατέθεσε στις 12 Ιανουαρίου του 2024 στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους: «Σας είπε κάποιος εκ των αστυνομικών που λάμβαναν μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα να αφήσετε να φύγουν άτομα από το γήπεδο χωρίς να πραγματοποιηθεί η προσαγωγή τους;».

Ο αστυνομικός απαντά αρνητικά, με τον αξιωματικό που του παίρνει την κατάθεση να επανέρχεται στο θέμα ρωτώντας εάν διαπίστωσε κάποια περίεργη κίνηση αξιωματικού, όσον αφορά στην επιλογή προσώπων που δεν θα συγκαταλέγονταν στους προσαχθέντες. Ο αστυνομικός και πάλι απάντησε αρνητικά.

Ανάλογες ερωτήσεις έγιναν από τους αξιωματικούς που ανέλαβαν την έρευνα και σε οπαδούς που προσήχθησαν και θα μπορούσαν να έχουν δει κάτι: «Είδες κάτι περίεργο να συμβαίνει πριν την προσαγωγή σας στο Αλλοδαπών;».

Ο οπαδός απαντά ότι πράγματι είδε κάτι «περίεργο»: «Ενώ βρισκόμουν έξω στο πάρκινγκ και μιλούσα στο τηλέφωνο με τον πατέρα μου και είχα απομακρυνθεί από το πλήθος διαπίστωσα τον … (σ.σ. αναφέρει όνομα βασικού κατηγορουμένου) να επιβιβάζεται στη θέση του συνοδηγού μέσα σε ένα αμάξι με φιμέ τζάμια και να ακολουθεί την αποστολή του Παναθηναϊκού και να φεύγει από το γήπεδο, παρά τον φραγμό των ΜΑΤ. Γι’ αυτό δεν ήταν στις προσαγωγές».

Στον ίδιο βασικό κατηγορούμενο κάνει μνεία στην κατάθεσή του και άλλος οπαδός που προσήχθη στου Ρέντη, λέγοντας ότι «ενώ είχε διακοπεί ο αγώνας ο … ήταν στον αγωνιστικό χώρο και μετά τον είδα να μπαίνει στα αποδυτήρια και να βγαίνει με τα ρούχα των αθλητών. Δεν ξέρω που πήγε μετά από αυτό αλλά όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαμε πάει στο Μεταγωγών ο … δεν ήταν εκεί». Τρίτο άτομο αναφέρεται και πάλι στο ίδιο πρόσωπο λέγοντας ότι τον είδε και εκείνος να αποχωρεί με την αποστολή του ΠΑΟ και μάλιστα φορώντας ζακέτα του Παναθηναϊκού.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το δεδομένο ότι υπήρχαν οπαδοί, οι οποίοι «ξεγλίστρησαν» και δεν προσήχθησαν μαζί με τα περίπου 400 άτομα που οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών, δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι φυγαδεύτηκαν από αστυνομικούς. Αυτό θα μπορούσε να το δείξει η έρευνα εάν συνέβη ή όχι.

«Κάντε άρση απορρήτου»
Αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ και διατάχθηκε μαζί με τη διμοιρία του να μεταβεί στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη, λόγω των επεισοδίων, κατέθεσε ότι περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες περί φυγάδευσης οπαδών από υψηλόβαθμους αστυνομικούς, εντούτοις, σημειώνει ότι ο ίδιος δεν κατάφερε να διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Προτείνει πάντως να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να πέσει φως στο τι πραγματικά συνέβη.

Πιο αναλυτικά, κατέθεσε: «Κατά την άφιξή μας στο σημείο, αφού είχαν λάβει τέλος τα επεισόδια, περί την 23.40 ώρα διατεθήκαμε, σύμφωνα με τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, εκεί όπου ήταν η αναμονή των οπαδών σε φραγμό προκειμένου να προσαχθούν για την περαιτέρω διαδικασία διερεύνησης συμμετοχής τους στα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου που εν τέλει αποδείχτηκε θανάσιμος.

Στο σημείο παραμείναμε μέχρι τις 4.30 ώρα και εν συνεχεία αποδεσμευτήκαμε. Θέλω να προσθέσω ότι περιήλθαν στην αντίληψή μου λεγόμενα και πληροφορίες περί φυγάδευσης οπαδών του Ολυμπιακού από αστυνομικούς υψηλόβαθμους, κυρίως πριν γίνει ο πλήρης αποκλεισμός και παρευρεθούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Παρ’ όλα αυτά στο σημείο που βρισκόμουν εγώ όλες τις ώρες παραμονής μου δεν κατάφερα να διαπιστώσω κάτι τέτοιο. Προκειμένου να δικαιολογήσω τα λεγόμενά μου ώστε να προχωρήσουμε σε αποδείξεις και όχι εικασίες, προτείνω να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε όσους παρευρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη από την αρχή που έγινε η επίθεση στις διμοιρίες μέχρι την πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των προσαχθέντων συμπεριλαμβανομένου φυσικά και εμού του ιδίου έτσι ώστε να φανεί η αλήθεια εάν οποιοσδήποτε αστυνομικός μίλησε με οποιονδήποτε είχε συμφέρον να φυγαδευτούν ή να μη βρεθούν οι ένοχοι-συμμετέχοντες στη δολοφονική ενέργεια εναντίον του συναδέλφου μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

 1. Όταν τα επόμενα θύματα των ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ είναι κάποιο παιδί ή γυναίκα σκεφτείτε μήπως είναι τα δικά σας
  τότε θα καταλάβετε τι λέτε αλλά θα είναι αργά…

  Οι ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ δεν αγαπάνε καμία ομάδα

  Δεν είναι ΦΙΛΑΘΛΟΙ ούτε ΟΠΑΔΟΙ ομάδας

  Οι αρχηγοί/υπαρχηγοί/ηγέτες/οργανωτές είναι ΕΜΜΙΣΘΟΙ υπάλληλοι του εκάστοτε προέδρου αθλητικής ομάδας και εκτελούν τις εντολές του και φυσικά δεν διστάζουν να αφαιρέσουν και ανθρώπινες ζωές.

 2. Αδιαφορε μπετοβλακα συνανθρωπος μας ηταν ο συγχωρεμενος…λιγο σεβασμο

  1. Acd άσε τις μαλακίες να έκανε σωστά την δουλειά του να σεβαστούμε τώρα τι σεβαστούμε ότι πέθανε ένας νταης από έναν άλλον νταή ; Και αυτούς που φυγαδεψανε σε άλλη χρονική στιγμή το έκανε και ο ίδιος οπότε ότι έσπειρε θέρισε…το γήπεδο για αυτόν ακριβώς τον λόγο το έκοψα από το 1996 γιατί οι μπάτσοι κάναν πλάτες στους τραμπούκους όπως και στις πορείες και παντού

 3. AΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!! ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ;;;

 4. ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΑΝΙΕΣ-ΜΑΓΚΙΕΣ

 5. …. Και να ήταν μόνο στον Ολυμπιακό αυτό. Στην Ελλάδα, η τοπική αστυνομία, καλύπτει την κάθε ομάδα κωμόπολης και χωριού, σε ότι βίαιο διαπράττεται εναντίον της φιλοξενουμενης ομάδας από τους ντοπιους οπαδούς της. Σιγά το νέο….

  1. Ούτε για εσένα δίνουμε. Τι αξία έχει μια κουράδα που επιπλέει στο ποτάμι της ιστορίας;

Comments are closed.