ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑΤΑΓΗ: ΧΑΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ BAKHMUT. ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΓΕΦΥΡΕΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
z-war2-1-1100x570

Ανατίναξαν γέφυρες- Δεκάδες νεκροί, αιχμάλωτοι, εγκλωβισμένοι

Χαοτική είναι η υποχώρηση των Ουκρανικών δυνάμεων από το Bakhmut με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, αιχμάλωτους και εγκλωβισμένους. Οι Ουκρανοί ανατίναξαν τουλάχιστον τρεις γέφυρες σε μια προσπάθεια  να κερδίσουν χρόνο ώστε να αποχωρήσουν από την πόλη.

Mία σιδηροδρομική γέφυρα ανατινάχθηκε στα βορειοανατολικά της πόλης. Μια διάβαση αυτοκινήτων στα βορειοδυτικά του Bakhmut καταστράφηκε επίσης. Ο δρόμος αυτός οδηγούσε στη γειτονική πόλη Chasiv Yar. Επίσης καταστράφηκαν οι γέφυρες που ένωναν το ανατολικό τμήμα με το κέντρο της πόλης.

Η είσοδος στην πόλη έχει κλείσει.  Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα χρήσης του δρόμου της Khromove. Οι Ρώσοι θέτουν υπό φυσικό έλεγχο και τον αυτοκινητόδρομο T0504 (Bakhmut-Konstantinovka) ανατολικά της Ivanovskoye.

Η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, είναι «ουσιαστικά περικυκλωμένη», δήλωσε σήμερα σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ενώ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσβαση μόνο σε έναν δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

«Οι μονάδες της Wagner έχουν ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ. Μένει μόνο ένας δρόμος» που οδηγεί έξω από την πόλη, ανέφερε ο Πριγκόζιν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Telegram.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Wagner, οι άνδρες της οποίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης αυτής, ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποσύρει σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις από τη Μπαχμούτ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί.

«Αν προηγουμένως ήμασταν αντιμέτωποι με έναν επαγγελματικό ουκρανικό στρατό, ο οποίος πολεμούσε εναντίον μας, σήμερα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους και παιδιά. Πολεμούν, αλλά η ζωή τους στη Μπαχμούτ είναι σύντομη, μία ή δύο ημέρες», τόνισε ο Πριγκόζιν.

«Δώστε τους μια ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τρεις ανθρώπους, έναν ηλικιωμένο και δύο νέους, να κοιτούν την κάμερα και να ζητούν από τον Ζελένσκι να τους επιτρέψει να φύγουν.

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Bakhmut – Δόθηκε διαταγή

Διοικητές ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων λαμβάνουν εντολές από το Κίεβο για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο Bakhmut.

Ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το διακριτικό «Magyar» ανακοίνωσε ότι έλαβε εντολή να εγκαταλείψει το Bakhmut κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Σήμερα, 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μονάδα μας έλαβε εντολή να εγκαταλείψει αμέσως το Bakhmut και να μεταβεί σε ένα νέο τόπο συγκρούσεων» ανέφερε ο διοικητής των Ουκρανών, ο οποίος υποστήριξε πως δεν θα σχολιάσει τις εντολές της διοίκησης και τους λόγους μεταφοράς της μονάδας του «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το Bakhmut».

“Ποιοι είναι οι λόγοι της μεταφοράς μας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Είμαι στρατιωτικός, οπότε δεν θα σχολιάσω διαταγές” είπε ο Διοικητής των Ουκρανών στο βίντεο.

Επισημαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ο ουκρανικός στρατός με κάθε κόστος το Bakhmut, την πόλη σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στο Donetsk.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές από το σημείο, οι δυνάμεις Wagner PMC πλησίασαν τον τελευταίο δρόμο στην περικυκλωμένη πόλη. Ο αυτοκινητόδρομος Bakhmut-Khromovo-Chasιv Yar βρίσκεται υπό τον έλεγχο των «μουσικών». Οι ομάδες εφόδου μάχονται ήδη στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εθνικιστικοί σχηματισμοί και μονάδες της SBU αποσύρονται από το Bakhmut. Υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών μεταξύ των στρατιωτών που εγκαταλείπουν την πόλη.

Στον τελευταίο δρόμο, η  ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να εκκενώσει τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες που μάχονταν στην πόλη.

Δείτε βίντεο

Εγκλωβισμένοι ουκρανικοί θύλακες στην πόλη

“Οι λαβίδες συρρικνώνονται από τα βόρεια, τα νότια και τα ανατολικά” τόνισε ο γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος Alexander Kots.

«Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, έγινε σαφές ότι η περικύκλωση της πόλης ήταν αναπόφευκτη. Οι ουκρανικές δυνάμεις συμπιέζονται από τα βόρεια, τα νότια και τα ανατολικά.

Ομάδες εφόδου της PMC “Wagner” προχωρούν καθημερινά, αλέθοντας ένα τεράστιο ποσό εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού, καταλαμβάνοντας χωριά γύρω από την πόλη και αποκόπτοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι μάχες είναι ήδη σε εξέλιξη κοντά στο κέντρο του Bakhmut.

Οι Ουκρανοί, με τη σειρά τους, ετοιμάζονται να αποσυρθούν, συνειδητοποιώντας ότι η λαβίδα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Στην πραγματικότητα τώρα η αντίστασή τους στο Bakhmut έχει περισσότερο πολιτικό παρά στρατιωτικό-τακτικό χαρακτήρα. Οι επόμενες γραμμές άμυνας είναι έτοιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να υποχωρήσουν με ασφάλεια σε αυτές.

Αλλά το Κίεβο γίνεται για άλλη μια φορά όμηρος των συμβόλων που δημιούργησε, τα οποία δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν ακριβώς έτσι – για χάρη της σωτηρίας του προσωπικού, της ζωής των στρατιωτών.

Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να επιβραδύνουν την πρόοδο των «μουσικών», ανατινάζοντας  κυριολεκτικά γέφυρες πίσω τους.

Προφανώς, το Κίεβο φοβάται ότι οι μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές θα πέσουν στα χέρια των «μουσικών». Και αυτά είναι οβίδες, νάρκες και εκτοξευτές χειροβομβίδων, που σίγουρα δεν θα είναι περιττές”.

Μέσα στην πόλη υπάρχουν εγκλωβισμένοι ουκρανικοί θύλακες

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρες!

Μονάδες μηχανικών της 24ης και 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 27 Φεβρουαρίου άρχισαν να ανατινάζουν γέφυρες στο Artemovsk (Bakhmut).

Καταστρέφοντας σιδηροδρομικές και οδικές γέφυρες, ο ουκρανικός στρατός θέλει να επιβραδύνει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων βαθιά μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με την αναφορά των Ρώσων:

“Πρώτα απ ‘όλα, ο ουκρανικός Στρατός ανατίναξε τη γέφυρα του ποταμού Bakhmutka στο βορειοανατολικό τμήμα του Bakhmut.

Επίσης, η οδική γέφυρα κατά μήκος του καναλιού στα βορειοδυτικά της πόλης δεν λειτουργεί πλέον, η οποία χρησίμευε ως τρόπος επικοινωνίας με το Chasiv Yar, Bogdanovka και Kalinovka.

Ένας άλλος λόγος για την καταστροφή των γεφυρών θα μπορούσε να είναι οι φόβοι της ουκρανικής πλευράς ότι τα οπλοστάσια πολλών μεγάλων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που υπερασπίζονται το Bakhmut θα πέσουν στα χέρια των μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποθηκεύουν χιλιάδες αντιαρματικά βλήματα, βλήματα για όλμους και εκτοξευτές χειροβομβίδων, δορυφορικό εξοπλισμό αναγνώρισης και επικοινωνιών. Είναι γνωστό ότι στην αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, πυρομαχικά τοποθετήθηκαν στη βιομηχανική ζώνη του ηλεκτρολογικού εργοστασίου και του εργοστασίου Τσβετμέτ, καθώς και στην αποθήκη των τρόλεϊ.

Δείτε βίντεο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Κοίτα οι αρβανιτες για πρώτη φορά πήραν θέση στο θέμα Ρωσίας είπαν αν αληθεύει όλο αυτό που διαβασανε είναι ντροπή του Ρώσου να χινει τόσο αίμα και ρωσικό έχουμε δώσει αίμα στην Ρωσία και το γνωρίζει καλά τη κάνει εκεί η Ρωσία πρέπει να βρεθεί ειρηνική λύση και από της δύο πλευρές ποτάμι το αίμα που χάνετε εκεί είναι ποιο δυνατή η Ρωσία πρεπι να βρει λύση να τελειώνουμε κλπ έχουμε πολεμήσει υπέρ Ρωσίας αλλά τώρα πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή να χάνετε αίμα ρωσικού λαού αλλά και ουκρανικού

  2. ουσιαστικα ειναι λιγα ακομα τα ψωμια του τουρκοπουτιν. Μαμιοντας θα τον πανε οι δυτικοι μεχρι το τελος, σα το χιτλερ θα καταληξει

    1. Εσύ που θα καταλήξεις από την υποταγή στο ΝΑΤΟ;Όπου και και η Κύπρος βρωμογυφτε ραγια

  3. Έμπενε Πούτιν γιατί μόνοι μας αποκλείεται να ξεφορτωθούμε τα νεοταξίτικα καθαρματα.

  4. Όταν ακόμα και οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι έλεγαν στον τρελάρα τον Ζελέ να παρατήσει τις βλακείες και να αποσύρει τα στρατεύματα με ασφάλεια σε οχυρές θέσεις, αυτός επέμενε σε συνθήματα, συμβολισμούς και ευχολόγια, σαν τον δικό μας τον Κούλη!!! Τώρα, έχοντας κατασπαταλήσει χιλιάδες μισθοφόρους και οπλικά συστήματα (όσα δεν αφήσει στους Ρώσους) έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν άτακτα την πόλη, αφήνοντας πίσω γέρους και παιδιά, που δεν του είναι και πολύ χρήσιμοι σαν μαχητές… Τελικά θα γίνει μάλλον αυτό που λένε πολλοί για τους Ναζί της Ουκρανίας, θα έχουν την ίδια τύχη με τους Ναζί της Γερμανίας!!!

  5. Για αυτό πάντα θα πεινάνε οι Ρώσοι μεθυστακες και θα βγάζουν τις Ρωσίδες στο κλαρί! Η Ρωσία στο ανατολικό της κομμάτι έχει τεράστιες, αχανείς ανεκμεταλευτες εκτάσεις. Αυτές οι εκτάσεις μπορούν να ανεβάσουν το μικρό ΑΕΠ της. Έτσι μπορεί να, ανέβει κάπως και το πολύ χαμηλό επίπεδο του μέσου πειναλα Ρωσομπλιετ! Για όσους ξέρουν την πραγματικότητα και δεν είναι ψεκασμενοι Ρωσολαγνοι. Αν εξαιρέσεις την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη οι υπόλοιποι Ρώσοι ζουν σε άθλιες σχεδόν τριτοκοσμικες συνθήκες. Έτσι λοιπόν ο κοντός δικτάτορας και πρώην Καγκεμπιτης. Αντι να εκμεταλλευτει αυτές τις εκτάσεις της Ρώσικης ομοσπονδίας. Κάθεται και κάνει ολόκληρο πόλεμο με την Ουκρανία για μερικές ασήμαντες πόλεις. Με αποτέλεσμα να καταστρέφει κάθε μέρα και απο λίγο η Ρωσική οικονομία. Και να σκοτώνονται τζάμπα χιλιάδες νέοι Ρώσοι μεθυστακες.

  6. Μας τάραξαν στις συγκεντρώσεις και πορείες για τους φονιάδες των λαών Ρώσους το κκε ο σύριζα καί οι αριστεροί.Ελπιζουμε οι Ρώσοι νά έχουν την τύχη του Χίτλερ και των γερμανικών πόλεων στο τέλος.

    1. εσυ κοιτα την παρτη σου και τι θα ψηφισεις ξανα για να μας πηδανε ολους και ασε τους Ρωσους ησυχους

    2. φιλε οι φονιαδες των λαων ειναι οι αμερικανοι αυτοι κατεστρεψαν ολες τις χωρες πανω στην γη ψαξε και λιγο μην ακους τα πορδοκαναλα

  7. όμως το διάβασα αλλαχού την 3/3/23 στις 20:04. Μην ξεχνάτε να γράφετε την πηγή

Comments are closed.