ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ – Η παρέλαση της… Αρχιεπισκοπής !!!

Κοινοποίηση:
parade-ny-24b

Αποτυχία (πάλι)…

Παρέλαση Νέα Υόρκη (14 Απρ. ’24), αισθητή η απουσία της Ομογένειας… ‘Αδεια πεζοδρόμια. ‘Ενας ακόμα διασυρμός, αφού επικεφαλής της παρέλασης ήταν o αρχιεπίσκοπος και 7 κληρικοί και ακολουθούσαν ”τελετάρχες” και ”επίσημοι”.

Με 3 βουλευτές και Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 βουλευτές η ΝΔ. Καραγκιοζιλίκια, χάος, ασυνταξία περιπατητών, διάφοροι ”παράγοντες” και φωτογράφοι, ούτε σεβασμό στους εύζωνες και στον εθνικό ύμνο, αλληλοκοροϊδεύονταν με τους…”επίσημους” γιά φωτογραφίες και χειραψίες!!! Απαράδεκτες καταστάσεις, προσβλητικές γιά τον Ελληνισμό Αμερικής, αφού οι διοργανωτές (τυπικά της διαλυμένης ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων) επέτρεψαν στον ”άνθρωπο της Τουρκίας” (αρχιεπ. Ελπιδοφόρο) να ”καπελώσει” την παρέλαση του Ελληνισμού. Τα ίδια έγιναν και στην έπαρση της σημαίας, την προηγούμενη ημέρα.

Σημ. 1: Κάποιος να πει του Κασσελάκη ότι δεν χαριεντίζονται και χειραψίες, όταν οι εύζωνες αποδίδουν τιμές και όταν ανακρούεται ο εθνικός ύμνος.
Σημ. 2: Στην δοξολογία στον Καθεδρικό, πριν την παρέλαση, ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος έβαλε τον Κασσελάκη να διαβάσει το “Πιστεύω” στα αγγλικά (με αποτέλεσμα να συγκινηθεί και η παριστάμενη ”βουλεύτρια” Ρ. Δούρου)!!! Και τον Μεϊμαράκη στα ελληνκά.
Σημ. 3: Το ”Κ” με 3 δημοσιεύματα είχε προειδοποιήσει γιά την μετατροπή της παρέλασης της Ομογένειας, σε εκκλησιαστικό ”τουρκομπαρόκ”. Γι’ αυτό η Αρχιεπισκοπή προκάλεσε τον ”εμφύλιο” γιά διάλυση της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων, γιά να πάρει την παρέλαση. Και χαρές στην… ‘Αγκυρα.

Ελληνικές παρελάσεις, ΗΠΑ… Παραμένουμε ανιστόρητοι

Πρέπει να το παραδεχτούμε… Παραμένουμε απαίδευτοι-ανιστόρητοι, ανεπίδεκτοι μάθησης.

Γιά δεκαετίες διοργανώνουμε στις ελληνικές παροικίες ΗΠΑ, παρελάσεις, με συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, ενοριών, Οργανώσεων κλπ, γιά να τιμήσουμε -υποτίθεται -την επέτειο έναρξης της Επανάστασης 1821.

Μπορεί η Επανάσταση -μετά 400 χρόνια σκλαβιάς- να άρχισε στην Τσίμοβα (τώρα ονομάζεται Αρεόπολη) Λακωνίας, 17 Μαρτίου 1821, αλλά εμείς, ως ‘Εθνος νεοραγιάδων, ανιστόρητων, επιμένουμε σε ότι μας επέβαλε το ”παπαδαριό”: Επέτειος 25 Μαρτίου 1821, με την… (δήθεν) αγία Λαύρα. Και σιγά σιγά, ο… Ευαγγελισμός με… κρίνους, μπήκε πάνω από την Επανάσταση και τις θυσίες των αγωνιστών της, που ελευθέρωσαν την (μετέπειτα) Ελλάδα.

Ας παραβλέψουμε το θλιβερό γεγονός, που ως ‘Εθνος μας ντροπιάζει, ότι οι ήρωες, οι αγωνιστές του 1821, είναι ακόμα… αφορισμένοι(!!!) από το φιλελληνικό ”οικουμενικό Πατριαρχείο”, το τουρκικό εμπορικό ‘Ιδρυμα στην Κων/πολη, γιά να δούμε τι εορτάζουμε, τι τιμούμε με τις ετεροχρονισμένες παρελάσεις μας, ανά τις ελληνικές παροικίες.

Οι παρελάσεις ΠΟΤΕ δεν γίνονται την πλησιέστερη με 25 Μαρτίου, Κυριακή. Η Αρχιεπισκοπή (ΗΠΑ), κατάφερε να μας κάνει υπάκουους νεοραγιάδες, που ούτε την εθνική μας επέτειο τιμούμε σωστά. Με την πάροδο των χρόνων η φιλελληνική Αρχιεπισκοπή (άσχετα αν ονομαζεται ”Ελληνική”), προβάλει τον… Ευαγγελισμό περισσότερο και λιγότερο την επέτειο έναρξης της Επανάστασης.

Εφέτος, 2024, ούτε μία παρέλαση Κυριακή 24 Μαρτίου. Απαγόρευσε η Αρχιεπισκοπή, επειδή ήταν… Κυριακή Ορθοδοξίας. Και τα ”δουλοπρεπή ανθρωπάκια” των Οργανώσεων που διοργανώνουν τις παρελάσεις, το δέχτηκαν, αδιαμαρτύρητα, πιστοποιώντας το χαμηλό τους επίπεδο.

Στην Νέα Υόρκη, όπου χρόνο με τον χρόνο η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, κατάντησε ”τουρκομπαρόκ” με περιπατητές, ολίγους θεατές και ”γραφικότητες Κατσιματίδη”, η διοργανώτρια διαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων, την ορίζει γιά Απρίλιο ή Μάϊο, εξαιτίας… κακού καιρού (κρύο, υποτίθεται).

Βορειότερα, όπου το κρύο είναι πιό δυνατό (Καναδά), οι παρελάσεις γίνονται την πλησιέστερη Κυριακή με 25 Μαρτίου, χωρίς να έχει λόγο και παρέμβαση η εκεί ελληνική Αρχιεπισκοπή.

H έλλειψη γνώσης της ιστορίας μας, είναι περισσότερο αισθητή στην Νέα Υόρκη, όπου η παρέλαση κατάντησε κακιάς μορφής ”εμποροπανήγυρις”.

Ενδεικτικό το γεγονός, ότι, ενώ καλούν ως ”τελετάρχες” πολιτικούς και επιχειρηματίες, ως άσχετοι, ουδέποτε κάλεσαν τον δήμαρχο της πόλης ”Ελλάδα” (Greece), στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που πήρε το όνομα Ελλάδα (Μάρτιο 1822), γιά ”να τιμήσει την Επανάσταση 1821 και ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα”, ενώ τα σχολεία της έχουν ελληνικά ονόματα (π.χ. Αθηνά).

Αλλά το πλέον γελοίο της όλης υπόθεσης, που πιστοποιεί πόσο κομπλεξικοί-ανιστόρητοι είναι οι διοργανωτές, ευρίσκεται στο θέμα των παρελάσεων.

Ομιλούν και διαφημίζουν ότι τιμούμε την… ”ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας” (Greek or Hellenic Independence”(!!!). ‘Ιδια ονομασία σε όλες τις παροικίες μας, ακόμα και στην τελετή στον Λευκό Οίκο. Η πλέον ηλίθια ονομασία, ανιστόρητων.

Αλλά, θα πείτε, ακόμα και ο ανιστόρητος πρωθυπουργός Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης, μίλησε και έγραψε (2020, αναφερόμενος στην επέτειο 200 χρόνων τον 2021), γιά ”25 Μαρτίου, ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας” και τον περιέλαβε άσχημα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ (μετά ξύπνησαν και ΜΜΕ στην Αθήνα).

Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι ”διοργανωτές” στην Ομογένεια, να γνώριζαν τα βασικά:

Η Επανάσταση, που άρχισε 17 Μαρτίου 1821, οδήγησε στην ανεξαρτησία με την δημιουργία κράτους Ελλάδα, 9 χρόνια αργότερα (”Πρωτόκολλο του Λονδίνου”, 3 Φεβρουαρίου 1830).

Περαστικά μας…

Σημ. 1: Η παρέλαση στην Νέα Υόρκη εξευτελίστηκε και ”καπελώθηκε” από την Αρχιεπισκοπή.

Σημ. 2: Η απόλυτη ξεφτίλα στο Σικάγο… Η εκεί διαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων, έκανε τελετάρχες παρέλασης (7 Απρ. ’24) τον αρχιεπίσκοπο και τον τοπικό μητροπολίτη. Αν ζούσαν οι ήρωες του ’21, αντί για Οθωμανούς, θα κυνηγούσαν νεοέλληνες ανιστόρητους ”καραγκιόζηδες” νεοραγιάδες. Λίγος κόσμος, λιγότεροι παρελαύνοντες, εξαιτίας κακοκαιρίας (δυνατή βροχή, αέρας). Ακόμα και ο… Θεός νευρίασε με την παρουσία Ελπιδοφόρου και Ναθαναήλ.

— Μικρές, βαρετές και οι παρελάσεις -7 Απριλίου- σε Φιλαδέλφεια και Βοστώνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το ελληνικο έθνος ψάχνεται με αυτά που του επέβαλαν οι παπάδες. Οι Αβρααμικές θρησκείες δεν ταιριάζουν στους Έλληνες. Αντικατέστησαν την εκκλησία του δήμου με την εκκλησία του χριστιανισμού. Για ευνόητους λόγους φυσικά. Ενώ στην εκκλησία του δήμου ο καθένας εκφράζει την άποψή του και γίνονται συζητήσεις στην δεύτερη επιβάλλεται σιωπή του λαού και οι παπάδες ψάλουν

  2. τους εχεσαν πατοκορφα το ευχαριστηθηκα ..προ παντος για τον πουλημενο Ελπιδοφορο υποστηρηκτη των γκει..κ για την ψωροκασσελα

Comments are closed.