ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ! ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ, ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοινοποίηση:
ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Μάστιγα αποτελεί πλέον η ακρίβεια για τα ελληνικά νοικοκυριά, την ώρα που οι ανατιμήσεις δείχνουν να μην έχουν τέλος, με την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πρωταγωνιστής της ακρίβειας παραμένει το ελαιόλαδο με αυξήσεις που φτάνουν το 63,7%. Οι Έλληνες συνεχίζουν να αγοράζουν λάδι… από χρυσό, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί έχουν μειώσει τις τιμές λόγω της χαμηλής ζήτησης του προϊόντος. Ωστόσο αυτές οι μειώσεις δεν φτάνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Έχουμε μια πτωτική πορεία σε επίπεδο παραγωγού, της τάξεως σχεδόν ενάμιση ευρώ. Η ζήτηση είναι μειωμένη. Είναι αυτό το φαινόμενο του τελευταίου έτους που έχουμε μια ζήτηση η οποία έχει μειωθεί σχεδόν 50%», αναφέρει για την κατάσταση ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιοπαραγωγών, Μανώλης Γιαννούλης, ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέων Φλογητών, Παύλος Γιαλαγκολίδης συμπληρώνει:

«Πωλείται σε αργούς ρυθμούς το λάδι λόγω της υψηλής τιμής του. Παλιά κάθε οικογένεια αγόραζε τενεκέδες για το σπίτι, όταν είχε 2 με 3 ευρώ. Τώρα που έχει κοντά στα 10 ευρώ δεν μπορεί να δώσει 100 με 200 ευρώ να αγοράσει ένα τενεκέ, θα δώσει 10 με 20 ευρώ να πάρει ένα-δυο λίτρα».

Αλλά και ο Πρόεδρος των Ελαιοπαραγωγών Καλυβιών Χαλκιδικής, Θανάσης Χαλάτσης έκανε λόγο για τις διαφορές που παρατηρούνται στις τιμές των παραγωγών με τις τιμές που αγοράζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. «Τα τελευταία μηνύματα που υπάρχουν στην τιμή του ελαιολάδου δείχνουν μια μικρή πτώση. Εν αντιθέσει όμως βλέπουμε το ελαιόλαδο στην αγορά η τιμή του αυξάνεται. Μας έχει ζητηθεί η τιμή γύρω στα 8, 8μιση ευρώ, ενώ στο σούπερ μάρκετ έχω δει λάδι από την εταιρεία που θα πήγαινε το δικό μου 15 ευρώ», επεσήμανε.

«Φωτιά» οι τιμές σε φρούτα, ψάρια, αναψυκτικά
Το ελαιόλαδο όμως δεν είναι το μόνο που πωλείται σε τιμή…χρυσού. Τα φρούτα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τον Απρίλιο 11,6%, τα αναψυκτικά και οι χυμοί 12,5%, ενώ τον περασμένο μήνα, λόγω και της νηστείας της Σαρακοστής, αυξήθηκαν σημαντικά και οι τιμές στα νωπά ψάρια 10,6%, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το OPEN.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο πως οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν λόγω Πάσχα στα τέλη Απριλίου αρχές Μεγάλης Εβδομάδας, αυξήθηκαν 6,2% μέσα σε ένα μόνο μήνα, από τον Μάρτιο στον Απρίλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Πήγα να πάρω λίγο τυρί να φάω μακαρόνια λέω σας παρακαλώ θέλω 5 ευρώ φέτα και μου έβαλε ένα κομμάτι για ένα πιάτο.Ρωτάω συγνώμη αυτό έxει κόστος πέντε ευρώ…και μου λέει ΝΑΙ κύριε 4.93 ευρώ.Δεν υπάρxει σωτηρία η Ελλάδα τελείωσε οριστικά και επιστροφή δεν υπάρxει.Η γιαγιά μου που ήταν μάλιστα και φτωxαδάκι έπαιρνε κάποτε ολόκληρους τενεκέδες τυρί και λάδια και τσουβάλια πατάτες και τα πάντα.Ο Έλληνας είναι απλά δούλος των 300ων και δουλεύει για αυτούς.

  2. ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΗΡΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ “ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΔΩ ΦΕΥΓΩ”!!! ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΟΥΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ

  3. Tο απολαμβάνω! Όπως εσείς (η πλειοψηφία) με γλεντάτε… με τις πολιτικές σας επιλογές, έτσι κι’ εγώ σπάω πλάκα με τα πορτοφόλια σας.

  4. Οι αισχροκερδεια εχει φτασει και στης λαικες παλια πεφτανε η τιμες κατακορυφα οσο περναγε η ωρα! τωρα πεφτουν κανα 10 – 20 λεπτο δεν αξιζει γιατι περνεις οτι εχει μεινει…δεν κοβεις αποδειξη τουλαχιστον δωστα
    πιο φθηνα.

  5. για το 41ΤΑΚΑΤΟ δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ , ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

  7. είναι φανερό ότι για την ακρίβεια και την καταστροφή της ζωής μας φταίει η κλιματική κρίση, ο καγκεμπίτης πουτίγκας και οι ατσίμπητοι…σε καμία περίπτωση η άριστη κυβέρνηση της κούλας που θέλει το καλό μας και μόνο

  8. Ωρε μαστε χρημα για επιδουματακια ! Μαιμουδες κι ντοπιοι καλα τη βγανουμι! Στου φιναλε ποιους θα πλερωσ τα δανεικα! 2.0,3.0 ,4.0 !

  9. Δεν μας έχουν εξηγήσει την αιτια της ακρίβειας και υπεύθυνοι είναι ΚΑΙ οι τριακόσιοι χρυσό πληρωμενοι της Βουλης!
    Δεν μας ενημέρωσε κανείς για το συνολικό πόσον που πληρώνει η χώρα μας δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι για ένα πόλεμο που στοιχίζει σε ζωές εκατονταδες χιλιάδες νέων ανθρώπων (αγνοώντας την ιστορία δηλ την Μικρασιατική καταστροφή)και πόσον μας στοιχίζει η ´´φιλοξενιά´εκατομμυριων παράνομων εισβολέων στην πατρίδα μας !
    Δεν πρέπει να ενημέρωθει επακριβώς ο Ελληνικός λαός και να αποφασίσει εαν συμφωνεί με αυτές τις αποφάσεις των ´´πολιτικων´´μας για τις επόμενες εκλογές;;!!

    1. Μια χαρά ενημέρωσε ο Βελόπουλος. Μη κάνετε πως δεν ακούτε επειδή δεν τον γουστάρετε…

    2. δηλαδη τι να σου πουνε ;
      οτι ταχουν αφησει ολα ελευθερα,για να κονομανε οι κολλητοι τους ;
      οι ομιλοι των σουπερ μαρκετ ειναι οι κολλητοι τους

  10. Δεν κανουν πως κοιμουνται,απλα χεστηκανε.
    Αυτοι εχουνε αφθονο χρημα,οποτε γι’αυτους δεν υπαρχει καμμια ακριβεια.
    Οσο για το μαλ.. το νεοελληνα,καλα να παθει,αυτος τους ψηφισε πριν απο ενα χρονο.
    Να τα πανε ολα στο θεο,να τον ξεσκισουν,μπας και παρει χαμπαρι τι Μαφιοζους ψηφιζει.
    Οταν παιρνεις 7 χιλιαρικα το μηνα,συν τα εξτρα,δεν υπαρχει καμμια ακριβεια.
    Τα ζωαδια να πανε να γαμ… ετσι κι αλλιως ηλιθιοι ειναι.

Comments are closed.