ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΟΥΦ ΚΟΥΛΗ! ΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.

Κοινοποίηση:
tokyo-1-2048x1365

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω κορονοϊού και θα διεξαχθούν πια χωρίς οπαδούς, αλλά έστω κι έτσι, η ώρα για την τελετή έναρξης έφθασε.

Η ελληνική αποστολή μπήκε όπως πάντα πρώτη στο Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, με την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να φέρουν την ελληνική σημαία μπροστά από τους 83 Έλληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.

Η τελετή ξεκίνησε με πυροτεχνήματα και video που δείχνουν στιγμές από όλα τα αθλήματα, σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο χορευτικό δείχνει ανθρώπους να ενώνονται με έναν… αόρατο δεσμό λόγω πανδημίας.

Πήρε θέση στην κερκίδα και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα και μία σημαία της “οικοδέσποινας” Ιαπωνίας έκανε την είσοδό της μέσα στο στάδιο. Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας κατά την ανάρτηση της σημαίας.

Ιάπωνες με παραδοσιακές φορεσιές εξυμνούν τους εργάτες της χώρας, με σφυριά και ξύλα να δημιουργούν εντυπωσιακούς ήχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και μπροστά τους στήνεται ένα μεγάλο χορευτικό.

Ώρα για την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο. Πρώτη θα εισέλθει η Ελλάδα, που είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με την Άννα Κορακάκη κρατούν την ελληνική σημαία. Λίγοι αθλητές μόνο μαζί τους, αφού λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η συμμετοχή όλων.

 

Οι γ@φτοσκοπιανοί παρέλασαν ως Βόρεια Μακεδονία..

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Στά προνόμια τών αθλητών περιλαμβάνονται οί άνευ εξετάσεων εισαγωγές στά Πανεπιστήμια λόγω αθλητικών μορίων καί οί προσλήψεις στό Δημόσιο καί ΔΕΚΟ εκτός ΑΣΕΠ

  2. Τι σούργελο ήταν αυτό.Και το παζάρι του Πειραιά κάθε Κυριακή πρωί πιο ωραίο είναι.

  3. οι ΟΑ εχουν χασει την σημασια και το νοημα τους. Ειναι μονο ενα σοου για τα λεφτα. Οι αθλητες αγωνιζονται για τα χρηματα και τις χορηγιες, κι οχι για το… αρχαιο πνευμα αθανατο… ουτε παυουν οι πολεμοι…
    οσο για την Βαρντασκα, διαβαστε ενα αρθρο στο euronews για το βετο της Βουλγαριας. /θελουνε -οπως το λεει και στη συμφωνια των πρεσπων- να λεγονται μακεδονικα η γλωσσα τους, και να δειτε οτι θα τους περασει. Η ιστορια εχει βιαστει απο ΕΕ κα ΗΠΑ, ανεπανορθωτα.

Comments are closed.