Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αυτές (θεωρητικά) είναι οι πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση που ξεσπάσει

Κοινοποίηση:
image 633

Ο Independent δημιούργησε λίστα με χώρες που μπορούσε κάποιος να μείνει αν ξεσπάσει πόλεμος.

Η λίστα βασίστηκε στον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης 2017 και σε βίντεο που κυκλοφορεί σχετικά με τις κορυφαίες χώρες που θα μπορούσε κάποιος να μείνει σε περίπτωση που κηρυχθεί Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ισλανδία
Η Ισλανδία θεωρείται η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο και είναι εκείνη που βρίσκεται γεωγραφικά πιο μακριά από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

Καναδάς
Είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, ενώ είναι η λιγότερο εμπλεκόμενη όταν πρόκειται για πόλεμο.

Νέα Ζηλανδία
Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της χώρας είναι η αυτοσυντήρηση. Παράγει ηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη.

Πορτογαλία
Η τρίτη θέση του Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, σύμφωνα με το Politico, της ανήκει και αποτελεί μια «όαση σταθερότητας». Μπορεί η ακροδεξιά να σαρώνει στην Ευρώπη, ωστόσο, παραμένει απούσα από τη χώρα, ενώ είχε κρατήσει αποστάσεις από τις περισσότερες συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυστρία
Η Αυστρία κατατάσσεται στην 4η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Παράλληλα, στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατικοποίησης, της κοινωνίας και της ασφάλειας σημείωσε κάτω από το 1,5 στα 5.

Δανία
Η Δανία είναι μια «περίεργη» υπόθεση σε αυτή τη λίστα. Αν και μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου, έχει ένα ατού: τη Γροιλανδία, μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη και χωρίς πολιτικά μπλεξίματα.

Φίτζι
Τα Φίτζι είναι γεωγραφικά απομονωμένα και επομένως αποτελούν ένα ασφαλές μέρος. Η κυβέρνηση παραδοσιακά διατηρεί αποστάσεις από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

Σλοβενία
Εάν ξεσπάσει πόλεμος, η Σλοβενία είναι ενεργειακά αυτόνομη και δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλες χώρες, καθώς έχει αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνδυασμό με το ότι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εκτός Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Independent υποθέτει πως αποτελεί μια ιδανική χώρα

Ελβετία
Η χώρα είναι συνώνυμο της στρατιωτικής ουδετερότητας.

Ιρλανδία
Η Ιρλανδία είναι διεθνώς ουδέτερη από τη δεκαετία του 1930, οπότε είναι σχεδόν απίθανο να συμμετάσχει σε έναν νέο πόλεμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δηλαδη ο Γ παγκοσμιος πολεμος θα γινει με λιανοτουφεκα? Δεν ξερεις τι σου γινεται ενω εισαι και αγεωγραφητος. Αν πεσουν κανα δυο πυρηνικα στην Ευρωπη αυτα θα ειναι στην Γερμανια που αυτη τη φορα δε θα τη γλυτωσει οποτε και οι γυρω χωρες τη βαψανε οπως η Αυστρια και η Ελβετια αλλα και η Δανια που ανεφερες. Επισης την Αγγλια δεν τη βλεπω και πολυ καλα αυτη τη φορα οποτε η Ιρλανδια και η Ισλανδια ακομα χειροτερα γιατι ειναι κοντα. Ξεχασες πολλες λατινοαμερικανικες χωρες ,πολλες ασιατικες,Αφρικανικες και φυσικα πολλα απομονωμενα νησια της Καραιβικης. Η Ευρωπη ειναι τελειωμενη απο πολλες αποψεις. Για αυτο μη το μελετας για Γ.Π.Π γιατι Ευρωπη τελος.

  2. Οτιδήποτε στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι επικίνδυνο. Τι Καναδά και Ιρλανδία λέτε; Είναι χώρες του ΝΑΤΟ! Θα ισοπεδωθούν.

    Νέα Ζηλανδία είναι το μέρος που φτιάχνουν καταφύγια-επαύλεις οι πλούσιοι για την περίπτωση πυρηνικού πολέμου, η μόνο χώρα που το κάνουν αυτό!

Leave a Response