Γ. Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης-RSV: «Την προκάλεσαν τα lockdowns και οι μάσκες»

Κοινοποίηση:
ioannidis

O Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford, μιλώντας στο MEGA για την έξαρση της γρίπης είπε ότι ήταν αναπόφευκτη, επειδή είχε επικρατήσει ο κορωνοϊός και τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και δραστηριοτήτων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 είχαν καταστείλει άλλους ιούς, που επικρατούσαν μέχρι τότε.

Με λίγα λόγια αυτό που αναφέρει ο καθηγητής είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των πολιτών έχει υποστεί… καθίζηση.

«Όταν κάποιος προσπαθεί να περιορίσει τη φύση, εκείνη θα αντιδράσει και θα έχουμε κάποια έξαρση. Αρκετοί από τους ιούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι ιοί που είχαν κατασταλεί στην κυκλοφορία τους στον πληθυσμό για δύο χρόνια.

Ιδίως ο ιός της γρίπης και ο RSV ήταν συχνοί ιοί στην προπανδημική περίοδο. Τους κατέστειλε ο κορωνοϊός, άρα δεν υπήρχε θέση γι’ αυτούς», δήλωσε.

«Τα μέτρα που πήραμε ουσιαστικά τους «εξαφάνισαν», αλλά δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις. Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν. Εφόσον δεν είχαν μολύνει εκτεταμένα για δύο χρόνια τον πληθυσμό θα το κάνουν τώρα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς ο ιός της γρίπης δεν οδηγεί σε σοβαρή κλινική νόσο. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή για όσους είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προβλήματα υγείας, καθώς και στα μικρά παιδιά.

«Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν ευρύτατα, μολύνουν όλους και δημιουργούν προβλήματα σε κάποιους, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή της κοινωνίας», δήλωσε.

Η έξαρση της γρίπης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία τόσο από τους ειδικούς όσο και από τον πληθυσμό.

«Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Δεν πρέπει αν τρομοκρατήσουμε τον πληθυσμό», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μπίνγκο!!!!!!! και τα ”εμβόλια όμως να λές, που προκάλεσαν τις δεκάδες μεταλλάξεις του κορωνοιού και την καταρράκωση του ανοσοποιητικού!!!!!!!!!

  2. πάει κ αυτός τα οικονομισε! ξέρουν ότι έρχεται όλεθρος και πουλάνε το τομάρι τους για τα φράγκα. έφτασε η στιγμή που θα την κοπανισουν όλοι αυτοί εκτός Ελλάδος

  3. Κι εσύ βρούτε; Πόσα σου δώσανε για να αλλάξεις στρατόπεδο;

  4. Τι λέει ρε αυτός »Δεν πρέπει αν τρομοκρατήσουμε τον πληθυσμό»;
    Και πώς τα κόμματα του συνταγματικού τόξου θα τρομοκρατούν τους πολίτες ώστε να τους έχουν του χεριού τους και να τους ξαναψηφίζουν;
    Και πώς θα επιβληθεί η παγκόσμια τάξη;
    ΥΓ: όποιος φοράει μάσκα (φίμωτρο) είναι σκύλος ή δούλος και είναι σωστό να τρώει φάπες γιατί του αξίζει…….

Comments are closed.