Γλιτώσαμε νέα τραγωδία από θαύμα! Νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί με skateboard σε πλοίο με σηκωμένο καταπέλτη (Εικόνα)

Κοινοποίηση:
syros

Από θαύμα αποφεύχθηκε η τραγωδία στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο όταν ένας νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί με το skateboard του σε πλοίο που αναχωρούσε και σηκωνόταν ο καταπέλτης. Η σωτήρια παρέμβαση και ο κατάλληλος χειρισμός ενός λιμενικού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο Ισίδωρο Μαμίδη, ο οποίος έκανε γνωστό το περιστατικό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λίγο μετά τις 8, και ενώ το επιβατηγό πλοίο Blue star Myconos είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε ένας νέος άνδρας πάνω σε skateboard και προσπάθησε να προλάβει το πλοίο, χωρίς να συνειδητοποιεί πόσο επικίνδυνη ήταν η πράξη του.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του καπετάνιου Ισίδωρου Μαμίδη στο Facebook
«Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους, σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σακκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard. Προερχόμενος από τη δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ’ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα»

«Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα. Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα “νύχια” η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγωσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας) Ισίδωρος Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανεστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωη. Προσδεδεμενο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος εδηλωσε πως πήγαινε για Μύκονο.

Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ισιδωρο Πρίντεζη. Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν. Το μόνο που θα πω, είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα. Η φωτογραφία του ατόμου είναι βέβαια μοντάζ. Του πλοίου πραγματική, μισό λεπτό περίπου μετά το συμβάν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. στείρωση, για να μην αναπαραχθεί και φέρει στον κόσμο μεγαλύτερους ηλίθιους απ΄τον ίδιο…

  2. Έχουν τρελαθεί τελοιως Τόκιο έχουν πάει καθηγήτριες της μικρής μας έχουν πει υπέροχα όλα και .μηδέν εγκληματικοτητα καθησαν ένα μήνα σχεδόν γύρισαν πολλές πολης με τρένο

  3. Δεν θα ταν ωραίο να στουκάρει με το πατίνι στον καταπέλτη και να γίνει η μούρη του χαλκομανία;Και να μην το καταλάβει κανείς και να φύγει το πλοίο κανονικά.Πάλι καλά που δεν πήδηξε μέσα με κοντάρι από το άθλημα άλμα επί κοντώ,το έχουμε χάσει τελείως.Άντε αυτός να κάνει οικογένεια και να κάνει παιδιά.Να κάνουν αιωροπτερισμό χωρίς να βάλουν γάντζο

  4. το γεγονός ότι έβλεπε ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει και παρόλα αυτά συνέχιζε να τρέχει ώστε να προλάβει να πηδήξει με το πατίνι καταλαβαίνεις το τι μυαλό κουβαλάει. Και αν δε το έκανε τώρα θα το κάνει σε άλλη περίπτωση . η μ@λακία δεν έχει όρια. αυτή είναι η νέα γενιά.

  5. Κακό του κεφαλιού του, ο ηλίθιος είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Η μεγάλη διαφορά με το πρώτο περιστατικό είναι πως εκείνο ήταν δολοφονία ενώ αυτό θα ήταν αυτοκτονία-χαζομάρα.

  6. Δεν του τράβαγαν 2 ζβουριχτες φαπες να ξεμαλακιστει το μαλακιστιρι.

Comments are closed.