Γκίκας Μαγιορκίνης: “Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα”

Κοινοποίηση:
Μαγιορκίνης

Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για τρίτη συνεχή εβδομάδα κάτι που πλέον αποτυπώνεται και στην πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας

Σημαντικά μειωμένος είναι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων κορωνοϊού στην επικράτεια για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.
Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.
Η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Πιο συγκεκριμένα οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά 6%, ενώ οι νέες εισαγωγές έχουν υποχωρήσει σε αρκετά λιγότερες από 250 και προσεγγίζουν τις 200 ανά ημέρα.
Συνολικά έχουν διανεμηθεί 50,3 εκατ. σελφ τεστ σε 4,7 εκατ. πολίτες. 33,6 εκατ. είναι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, ενώ έως χθες βράδυ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από επαγγελματίες υγείας είναι περίπου 98..000

«Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για τρίτη συνεχή εβδομάδα κάτι που πλέον αποτυπώνεται και στην πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαγιορκίνης πρόσθεσε ότι καθώς ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται είναι πολύ αυξημένος χρειάζεται και προσοχή στην ανάγνωση του αριθμού των διαγνώσεων που είναι φυσικό να αυξηθούν. Η εικόνα, τόνισε θα είναι πιο ξεκάθαρη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω της αύξησης του χρόνου που παίρνουν οι πολίτες σε κλειστούς χώρους.
Ο καθηγητής τόνισε ότι το φετινό φθινόπωρο με όπλο τον εμβολιασμό και τα τεστ υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η πανδημία πιο αποτελεσματικά αλλά και με λιγότερο κόστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ποιά συρρίκνωση βρε ηλίθιε ; Παίζετε μέ τά νούμερα ανεβοκατεβαζοντας τά tests βάζοντας καί στό παιχνίδι καί τά αναξιόπιστα rapid tests . Προσθέστε καί τά self tests γιά να δέσουν τά νούμερα μέ τίς αυθαίρετες εικασίες σας .

  2. Εγώ να προσθέσω μόνο ότι ο κορονοιός κάλεσε την παγώνη στο γυμναστήριο. Αυτή προτίμησε ζαχαράτο όπου φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα! αφού πρώτα απέρριψε το dancing with the stars. Κατόπιν τούτου,την ενημέρωση ανέλαβε ο βασιλακόπουλος που σύστηνε αστεαζένεκα που μετά σταμάτησαν να το κάνουν.

  3. Δεν ξέρω τι λέει αυτός αλλά οι Ισραηλινοί λένε ότι φέτος θα επιστρέψει η εποχική γρίπη με άγριες διαθέσεις γιατί πέρυσι την πλάκωσε στο ξύλο ο κορονοιος ,αυτή τα πηρε κρανίο 🤯πήγε γυμναστήριο ,έγινε💪 τούμπανο και θα του ρίξει ένα χέρι 👊ξύλο του γιοκα19 και είναι αυτή που θα επικρατήσει φέτος.

Leave a Response