Γιώργος Παυλάκης: “Υπερόπλο για την πανδημία τα self tests – Το Πάσχα είναι μακριά”

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ως υπερόπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας χαρακτήρισε τα self – tests o Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην «Kοινωνία Ώρα MEGA», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επεκταθεί η χρήση τους.

«Γυρνάμε σελίδα. Η γνώση είμαι δύναμη. Με τον αριθμό θετικών μαθητών και καθηγητών στην covid, έχουμε ανιχνευτές που μας λένε που είναι ο ιός. Έλεγα ότι αν θέλουμε να ανοίξουμε χρειαζόμαστε τεστ, τεστ που γίνονται και να υπάρχει η πλατφόρμα που θα λέει ακριβώς τι υπάρχει επί του εδάφους. Είναι η γνώση που θα φέρει δύναμη.Περίπου 3 στους 1000 που πηγαίνουν στα σχολεία είναι θετικοί. Δεν είναι μόνο ότι το ξέρετε ως αριθμό, μπορείτε να τους απομονώσετε να κάτσουν καραντίνα και μπορούμε να χτυπήσουμε τον ιό εκεί που τον πονάει. Στους ανθρώπους που μολύνθηκαν πρόσφατα και μεταδίδουν τον ιό. Ο ιός πηγαίνει και στα σχολεία και από εκεί πηγαίνει σε άλλα σπίτια. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν ανοίγουν τα σχολεία σε εποχή που η επιδημία βράζει. Τώρα ξέρουμε τα νούμερα» σχολίασε για την επαναλειτουργία των λυκείων ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώνστας στον Mega.
Σύμφωνα με τον γιατρό τα self – test είναι υπερόπλο. «Έχουμε υπέροχους ανιχνευτές που μας λένε τι γίνεται στα σχολεία. Αυτό καταρχάς μπορούμε να το επεκτείνουμε και στα ανοιχτά καταστήματα. Έτσι θα ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς».
Παρόλα αυτά τόνισε, ότι τα self – test από μόνα τους δεν αρκούν και ότι πρέπει να συνοδεύονται από ιχνηλάτηση και καραντίνα.

«Τώρα είμαστε στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Στην πιο επικίνδυνη περίπτωση για να ξεφύγει το κύμα και να δούμε Πορτογαλία. Καθώς μιλάμε οι γιατροί υποφέρουν στα νοσοκομεία, που είναι γεμάτα. Υπάρχει πολεμική ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία. Θα ανέβουν και άλλο οι διασωληνωμένοι, δυστυχώς. Έρχονται δύσκολες εβδομάδες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το υπερόπλο των self – test. Είναι ένα εργαλείο που μας δείχνει που είναι ο ιός» πρόσθεσε.

Πάσχα στο χωριό

Αναφορικά με Πάσχα και το αν θα μπορέσει ο κόσμος να πάει στα χωριά του ήταν ξεκάθαρος. «Αφήστε το Πάσχα. Είναι τόσο μακριά μας. Ας εφαρμόσουμε αυτό το εργαλείο (σ.σ. self – test )που έχουμε. Επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε μερικές μέρες διακοπούλες και δεν επικεντρωνόμαστε στον πόλεμο. Το Πάσχα είναι μακριά».

Σε ότι αφορά στην εστίαση, έκανε λόγο ότι ορθά θα ανοίξει μετά το Πάσχα, καθώς «είναι σημαντικό να μην κάνουμε απρόσεκτες κινήσεις στην κορυφή του επιδημικού κύματος».

Τέλος, είπε πώς το lockdown στην Ελλάδα δούλεψε καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Αυτός ο μπαρμπαγέρος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με ποιά εξουσιοδότηση και ιδιότητα τρομάζει τον κόσμο; Εχει θεσμικό ρόλο; Οι εγχώριοι ”ειδικοί” δεν αρκούν;

  2. Τί λές ρέ τρισάθλιε κομπογιαννίτη γιά τά Lockdown στήν Ελλάδα; Καταστρέφουν κυριολεκτικά τήν Ελλάδα γιά αυτό τά κάνει ό γουρλομάτης.Διάβασε νά δείς τί γράφει ό επιφανής επιστήμων Ιωάννης
    Ιωαννίδης γιά τά λουκέτα.Αυτός είναι γνήσιος επιστήμων καί εσύ προπολεμική λινάτσα.
    Γιάννης Λάκων

  3. Εσυ εισαι μακρια Παυλακη…
    Γιατι αν ησουν στην Ελλαδα…θα’τρωγες πολλα γιαουρτια!

  4. ΜΙΛΗΣΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΜΑΣΣΟΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ……………..ΒΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΜΟΥΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΕ ΚΩΛΟΜΑΣΣΟΝΕ

Leave a Response