Για πρώτη φορά η ΕΕ αγόρασε περισσότερο αέριο από τις ΗΠΑ παρά από τη Ρωσία

Κοινοποίηση:
w01-194359

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου για πρώτη φορά στην ιστορία της εισήγαγε περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ, παρά μέσω του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ, ο οποίος κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εργαστούν πάνω στην μείωση της ζήτησης και να ετοιμαστούν για ένα δύσκολο χειμώνα.

«Οι πρόσφατες απότομες περικοπές της Ρωσίας στις ροές φυσικού αερίου προς την ΕΕ σημαίνουν ότι αυτός είναι ο 1ος μήνας στην ιστορία, κατά τον οποίο η ΕΕ εισήγαγε περισσότερο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ παρά μέσω αγωγού από τη Ρωσία» έγραψε ο Φατίχ Μπιρόλ σε ανάρτηση του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «η μείωση της ρωσικής προσφοράς απαιτεί προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης στην ΕΕ, ώστε να προετοιμαστεί για έναν δύσκολο χειμώνα»

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας βλέπει ως πιθανή λύση του προβλήματος την επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια, κάτι που όπως επισημαίνει θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Φατίχ επισημαίνει επίσης ότι «η πυρηνική ενέργεια έχει μια μοναδική ευκαιρία να επανέλθει εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, της εκτίναξης των τιμών των ορυκτών καυσίμων, των προκλήσεων για την ενεργειακή ασφάλεια και των αυξημένων κλιματικών φιλοδοξιών» «Αλλά το αν αυτό θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. η ευρωπαικη ενωση αγοραζει φυσικο αεριο σχεδον σε διπλασια τιμη απο την αμερικα φυσικα την διαφορα δεν την πληρωνουν οι ηγετες αλλα οι λαοι και το αναπαντητο ερωτημα γιατι ;μηπως η αμερικα εχει διαφορετικο κωλο απο την ρωσια , αυτη η ρωσοφοβια που αποσκοπει;σε εναν νεο ψυχρο πολεμο ; μαλλον αυτη την φορα δεν θα τους βγει σε καλο.

  2. Τιποτα δεν έχουμε βρε , παραμύθια είναι όλα και αν έχουμε κάτι δεν επαρκεί να καλύψουμε ουτε της ανάγκες της χώρας.

  3. σε λίγο καιρό θα βάλουν στο χέρι τα Ελληνικά αποθέματα και θα λύσουν το πρόβλημα τους όλοι αφού εμείς τόσα χρόνια ξυνόμαστε αντί να εκμεταλλευτούμε ότι έχουμε στην γη μας

Comments are closed.