Γιατί πρέπει να προσθέσετε τα δημητριακά στη διατροφή σας;

Κοινοποίηση:
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Τα δημητριακά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Διαφορετικές ποικιλίες έχουν διαφορετική θρεπτική αξία, μερικές είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, άλλες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και σίδηρο. Δεδομένου ότι τα δημητριακά είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, είναι συχνά βασική τροφή για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα δημητριακά βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών και στη διατήρηση ενός γενικού υγιεινού τρόπου ζωής. Επίσης, τα δημητριακά παρέχουν άφθονη ποσότητα ενέργειας για να σας κρατήσουν δραστήριους όλη την ημέρα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα της προσθήκης δημητριακών στη διατροφή μας

  • Καλή πηγή. Όταν καταναλώνουμε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, υπάρχει πιθανότητα το σώμα μας να εξαντλήσει την ενέργεια πιο γρήγορα από όσο έπρεπε. Τα δημητριακά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι η ενσωμάτωση των δημητριακών στην καθημερινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας όλη την ημέρα.
  • Καλό για παιδιά. Τα παιδιά χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή τους ζωή. Λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες στις οποίες τους αρέσει να επιδίδονται, τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας τους ανέπαφα. Η κατανάλωση δημητριακών κάθε μέρα διασφαλίζει επίσης ότι τα παιδιά καταναλώνουν περίπου το 10% των φυτικών ινών καθημερινά.
  • Καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του οργανισμού. Ένα από αυτά είναι η πρόληψη των καρδιακών παθήσεων που μπορεί να είναι θανατηφόρες. Η κατανάλωση αρκετών φυτικών ινών ανά γεύμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών μπλοκαρισμάτων και επίσης να βοηθήσει στην πέψη.
  • Πλούσιο σε βιταμίνες. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση υγιών οστών. Το ασβέστιο και η βιταμίνη D πάνε χέρι-χέρι για να κάνουν την ακεραιότητα των οστών. Τα δημητριακά, πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τα οστά. Αυτό, επιπλέον, θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση των οστών.
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνες. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται πρωτεΐνες για να χτίσει μυς και ιστούς. Είναι επίσης σημαντικά για το δέρμα, τους χόνδρους, τα οστά και το αίμα. Διαφορετικά δημητριακά περιέχουν διαφορετικά επίπεδα πρωτεΐνης. Όταν το σώμα σας στερείται πρωτεϊνών, ένας σίγουρος τρόπος για να γεφυρώσετε αυτό το χάσμα είναι να προσθέσετε δημητριακά πρωινά στη διατροφή σας.
  • Πλούσιο σε μέταλλα. Ακριβώς όπως οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες, το σώμα μας χρειάζεται μετάλλα για να αναπτυχθεί και να παραμείνει υγιές. Τα μετάλλα που παρέχονται από τα δημητριακά βοηθούν στη δημιουργία ορμονών, στη διατήρηση του καρδιακού παλμού μας σταθερό, στη μετάδοση των νευρικών παρορμήσεων και στη διατήρηση των οστών μας γερά. Τα δημητριακά περιέχουν μετάλλα όπως το μαγνήσιο: βοηθά στη λειτουργία των νεύρων και των μυών.
  • Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Τα λιπαρά τρόφιμα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις. Η κατανάλωση street food βουτηγμένων σε ανθυγιεινά έλαια θα οδηγήσει σε πρόωρα καρδιακά επεισόδια. Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών της καρδιάς λόγω των συσσωρευμένων λιπών. Η κατάθεση τροφής που έχει κατάλληλες ποσότητες λίπους είναι ευεργετική. Μόνο τα λίπη που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει, παρέχονται ουσιαστικά από τη Δημητριακά Ολικής Αλέσεως και Δημητριακά.

  • Βοηθάει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα σακχάρου. Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες κάνουν τα επίπεδα γλυκόζης σας να ανεβαίνουν στα ύψη. Η προσθήκη δημητριακών και τροφής ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων στο αίμα και στη μείωση της ανάγκης για φαγητό σε μικρά διαστήματα.
  • Βοηθά στην εύκολη κίνηση του εντέρου. Με την αύξηση της ηλικίας, γίνεται δύσκολο για το σώμα να επεξεργαστεί την τροφή. Τα δημητριακά, πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην υγιή κίνηση του εντέρου και επίσης κρατούν υπό έλεγχο το βάρος σας. Η τακτική κίνηση του εντέρου προλαμβάνει επίσης τη δυσκοιλιότητα.
  • Βοηθά στη διατήρηση του βάρους. Τα δημητριακά έχουν λιγότερες θερμίδες. Η δομή τους είναι πλοκή, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία τους στο σύστημα εξαλείφει την αίσθηση της επιθυμίας να φάει περισσότερο. Η διατήρηση του βάρους ενώ καταναλώνετε καθημερινά δημητριακά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους και λιγότερο επιρρεπείς στην υπερφαγία. Τα δημητριακά όχι μόνο είναι ωφέλιμα για την υγεία, αλλά είναι και οικονομικά. Είναι καλύτερο να επιλέγετε δημητριακά με βάση τις ανάγκες του σώματός σας.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: