Γιατί οι Αμερικανοί ζητούν να μπει φρένο στα ηλεκτρικά;

Κοινοποίηση:
TESLA-SUPERCHARGERS

Σε μια ενιαία έκκληση που έχει προκαλέσει αρκετή αίσθηση, πάνω από 4.000 αντιπρόσωποι αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κάλεσαν τον πρόεδρο Μπάιντεν να επανεξετάσει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που προωθούν τη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αμφισβητούν την πρόταση ώστε το 60-67% των πωλήσεων νέων οχημάτων να είναι φουλ ηλεκτρικά μέχρι το 2030-2032, τονίζοντας την ανάγκη για μια πιο μετρημένη μετάβαση στα BEV.

Αντιπρόσωποι από διάφορες μάρκες σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Μίσιγκαν, το Κολοράντο αλλά και η Νέα Υόρκη υποστηρίζουν μια πιο σταδιακή μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την ετοιμότητα των καταναλωτών.

Βασικές προκλήσεις, όπως η διαθεσιμότητα ισχυρών υποδομών φόρτισης, οι τιμές των ηλεκτρικών και το συνεχιζόμενο άγχος για την αυτονομία, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ώστε η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση να πρέπει να γίνει με πιο προσεκτικά βήματα.

Οι αντιπρόσωποι εκφράζουν τις ανησυχίες τους, δηλώνοντας ότι η προσφορά δεν αντιστοιχεί στην ζήτηση, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά να συσσωρεύονται στους χώρους τους.

Η ένωσή τους προτείνει να δοθεί χρόνος για την εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών, την μείωση των τιμών και την ενίσχυση της υποδομών φόρτισης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για κρίσιμους παράγοντες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καταναλωτών.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι φωνές των αντιπροσώπων και των πελατών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των συνεχιζόμενων πολιτικών διαλόγων που διαμορφώνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και ότι οι ενστάσεις των καταναλωτών θα ακουστούν στην κεντρική κυβέρνηση που όπως φαίνεται σχεδιάζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την σκληρή πραγματικότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: