Γιατί είναι απαραίτητο να πλένουμε το αμάξι μας τον χειμώνα

Κοινοποίηση:
shutterstock587874479-735x459

Ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για την καθαριότητα του αυτοκινήτου, με τις συχνές βροχοπτώσεις και όλη αυτή τη λασπουριά των δρόμων από την υγρασία.

Κι έτσι η σκέψη είναι κάτι παραπάνω από λογική: γιατί να πλύνω εξωτερικά το αμάξι μου αφού σε λίγες ώρες θα είναι και πάλι λερωμένο;

Σπανίως πλένεται το αυτοκίνητο τον χειμώνα, κάτι που κάνουμε οι περισσότεροι. Μόνο που το πρόβλημα με αυτή τη σκέψη είναι πως το πλύσιμο είναι ακόμα σημαντικότερο τον χειμώνα!

Είναι όλο αυτό το χώμα, η λάσπη και η βρομιά των δρόμων (και το αλάτι, όπου χιονίζει συχνά) που συμβάλλουν τα μέγιστα στο σκούριασμα του αυτοκίνητου. Η γρηγορότερη διάβρωση συμβαίνει ακριβώς σε αυτές τις ραγδαίες μεταβολές θερμοκρασίας που μόνο τον χειμώνα βλέπουμε, ειδικά αν το θερμόμετρο περνά συχνά από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Το πλύσιμο του εξωτερικού του αυτοκινήτου είναι έτσι επιβεβλημένο όχι για λόγους αισθητικής, αλλά «υγείας». Φροντίζουμε απαραιτήτως να ξεπλύνουμε από τη λάσπη και τη βρομιά το κάτω μέρος του αμαξιού και τα δυσπρόσιτα σημεία που υποφέρουν περισσότερο από τη σκουριά, όπως το εσωτερικό των τροχών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πλένουμε το αυτοκίνητο όταν οι θερμοκρασίες είναι υπό του μηδενός, καθώς μπορεί να μην προλάβει να στεγνώσει και το νερό να παγώσει. Την πληροφορία μοιράζεται μαζί μας το εμβληματικό αμερικανικό περιοδικό ποικίλης ύλης «Reader’s Digest» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το πλύσιμο είναι πιο σημαντικό τον χειμώνα από τις άλλες εποχές του χρόνου»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: