Γιάννης Παπαμιχαήλ: Από τους «δαίμονες» στην αγκαλιά της Ελένης

Κοινοποίηση:
20240604122320_6Z3A9758

Πριν λίγες ημέρες, ο Γιάννη Παπαμιχαήλ, στα 55 πλέον του χρόνια παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελένη Κολτζή. Μια νέα κοπέλα που έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεύτρια και έχει εντρυφήσει στην έρευνα και την τεχνολογία που συμβάλλουν στην εξέλιξη της Ιατρικής, αφήνοντας πίσω τις… σκοτεινές περιόδους του.

Οπως λένε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει και τον έχουν ζήσει, ήταν πάντα δύσκολο να μπεις στο μυαλό του Γιάννη Παπαμιχαήλ, αφού ενίοτε χανόταν σε έναν δικό του κόσμο, από τον οποίο δύσκολα μπορούσε να βγει. Κι αυτές δεν ήταν λίγες…

Χρειάστηκαν μόλις επτά μήνες ειδυλλίου για να αποφασίσει ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ να διανύσει την απόσταση που χωρίζει τον εργένη από τον παντρεμένο. Παρά τις κατά περιόδους μεγάλες σχέσεις του, ο Γιάννης, μόνο δύο φορές έφτασε κοντά στον γάμο στον πρότερο εργένικο βίο του, αλλά τελικά δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Την πρώτη με την ηθοποιό Νίκη Σερέτη και τη δεύτερη με τη Χριστίνα Γεωργίου, δύο γυναίκες για τις οποίες μίλησε πολύ τρυφερά σε συνέντευξη που έδωσε πριν από τέσσερα χρόνια.

Την περασμένη Τετάρτη που είχε τα γενέθλιά του έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας οικογένειας με τον πολιτικό του γάμο, κρατώντας σφιχτά το χέρι της αγαπημένης του Ελένης Κολτζή.

Μιας κοπέλας που   σπούδασε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Ηταν αριστούχα φοιτήτρια και η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Match & Develop a Startup», ενώ έχει παρουσιάσει και την πρώτη ευρεσιτεχνία της. Πρόκειται για έναν ελεγχόμενο ρομποτικό εξωσκελετό που αποτελεί -πραγματική- χείρα βοηθείας για όλους όσοι εξαιτίας κάποιου τραύματος, εγκεφαλικού ή άλλης αιτίας αδυνατούν να κινήσουν τα άνω άκρα, δηλαδή τα χέρια τους.

Η αγάπη της Αλίκης, η άρνηση του Δημήτρη

Ηταν ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και έπρεπε πάση θυσία να πετύχει σε ό,τι κι αν επέλεγε να κάνει στη ζωή του μεγαλώνοντας, κάτι που ηχεί περίπου ως κατάρα για πολλά τέκνα διάσημων πρωταγωνιστών. Ο Γιάννης δεν αποτέλεσε εξαίρεση και παρότι εισέπραξε όλη την αγάπη από τη μητέρα του, δεν μπορεί να πει το ίδιο για την αντιμετώπιση που φέρεται να είχε από τον πατέρα του μεγαλώνοντας. Εναν άνθρωπο που, όπως έχει πει, όταν είχε εθιστεί στις ουσίες και ζήτησε τη βοήθειά του, εισέπραξε μια άρνηση που ακόμη και σήμερα πιθανόν να μην μπορεί να την εξηγήσει.

Αργότερα ήρθαν τα χειρότερα. Οταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πέθανε και ανοίχτηκε η διαθήκη του, το σοκ για τον γιο ήταν τεράστιο, αφού ο πατέρας του τον αποκλήρωσε από οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, χαρακτηρίζοντάς τον ανήθικο. Ο Γιάννης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ και, όπως είπε, προτίμησε να κοιτάει το ταβάνι για έναν μήνα, «παρά να επιτεθώ στον πατέρα μου όποιος και αν ήταν αυτός».

Τα γεγονότα του 2004 με τη διαθήκη της οργής σημάδεψαν αναμφίβολα τον 35χρονο τότε άνδρα, που επέλεξε συνειδητά να κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές από τον πατέρα του, γι’ αυτό και στο σπίτι του υπάρχουν γωνιές με κοινές φωτογραφίες τους, από παλιότερες ξένοιαστες στιγμές. Δεν ήταν πολλές αυτές οι στιγμές στη ζωή του, αφού ο Γιάννης μετά τον θάνατο της μητέρας του πέρασε μια πολύ άσχημη ψυχολογική περίοδο, με αποτέλεσμα να βρει διέξοδο σε ουσίες.

Μέχρι να γίνει αυτό είχαμε περιστατικά όπως εκείνο που έλαβε χώρα αρχές Ιουνίου του 2008 στο σπίτι του στα Μελίσσια, σε μια από τις σκοτεινές περιόδους της ζωής του. Κυριευμένος από εμμονές ότι τον κυνηγούσαν στην κατοικία του, ζήτησε μεταμεσονύχτιες ώρες τη βοήθεια της Αστυνομίας και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τον βρήκαν να κρατάει ένα όπλο. Στην έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκαν κανέναν, εντόπισαν όμως χάπια και σφαίρες για όπλο που η άδειά του είχε λήξει, οπότε και τον συνέλαβαν.
Οι προσωπικοί του δαίμονες τον κυνηγούσαν για πολλά χρόνια, μαζί με μια δημοσιότητα την οποία ποτέ δεν επιζήτησε, όπως όταν πούλησε το εξοχικό της μητέρας του στον Θεολόγο.

Σπούδασε μουσική που ήταν το μεγάλο του πάθος από παιδί, όταν έπαιζε πιάνο με «δάσκαλο» τον Μάνο Χατζιδάκι, στο μυθικό σπίτι της Στησιχόρου, υπό το τρυφερό βλέμμα της μητέρας του. Ομως, όσο μεγάλωνε, τόσο μεγαλύτερο ένιωθε το βάρος στο να διαχειριστεί την παρακαταθήκη των γονιών του και να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο. Δεν το πέτυχε, ή τουλάχιστον ποτέ δεν συζητήθηκε για τη διαδρομή του στη μουσική, παρόλο που συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Λένι Κράβιτς και οι Jamiroquai. Πούλαγε περισσότερο ως «ο γιος της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ», παρόλο που ο ίδιος σπάνια έδινε συνεντεύξεις, ενώ προσπάθησε να διαφυλάξει όσο μπορούσε την ιδιωτική του ζωή.

Στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, την περασμένη Τετάρτη, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε καλέσει τη Νάντια Μουρούζη, τελευταία σύντροφο του πατέρα του, τη δεύτερη σύζυγο του σπουδαίου ηθοποιού Νανά Ειλικρινή και ελάχιστους φίλους του.

Αίσθηση, όχι όμως σε αυτούς που γνωρίζουν, έκανε η παντελής απουσία συγγενών από την πλευρά της μητέρας του, όπως ο θείος του Αντώνης Βουγιουκλάκης. Οι σχέσεις τόσο με αυτόν όσο και με τον εκλιπόντα Τάκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλές μετά τον θάνατο της Αλίκης και όσο πέρναγαν τα χρόνια η κατάσταση μάλλον έγινε χειρότερη…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

    1. Γιατι είστε τόσο επικριτικός με κάποιον που στην τελικη δεν ενοχλεί κανεναν,όλοι έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή και μακάρι να βρει οτι του ελειπε

Leave a Response