Γηροκομείο στα Χανιά: Οι εισαγγελείς ξεσκονίζουν τις διαθήκες τριών ηλικιωμένων

Κοινοποίηση:
Γηροκομείο στα Χανιά

«Θολές» κληρονομιές και εξουσιοδοτήσεις για υψηλή επικαρπία σε ακίνητα ερευνούν πλέον οι Αρχές στην Κρήτη, στην υπόθεση του γηροκομείου με τους δεκάδες ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων. Σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν κληρονομιές τροφίμων του οίκου ευγηρίας, οι οποίοι τουλάχιστον φαινομενικά δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους, επεκτείνονται πλέον οι έρευνες για το γηροκομείο- «κολαστήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παραχωρήσεις ακινήτων (δύο σπίτια και ένα αγροτεμάχιο) σε συγκεκριμένα πρόσωπα από ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι κατέληξαν μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του zarpanews, ηλικιωμένη γυναίκα τρόφιμος του γηροκομείου κληροδότησε αγροτεμάχιο στην Εκκλησία, σε συγκεκριμένο όμως πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τον οίκο ευγηρίας, που πλέον βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από τη μέχρι τώρα έρευνα ότι η αξία ακινήτου, που επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ και στα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως πουλήθηκε σε offshore εταιρεία έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Ολα αυτά έχουν μπει στο ερευνητικό «κάδρο» των Αρχών, ενώ έχει ζητηθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης να ανοίξουν όλες οι διαθήκες των ανθρώπων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν παραχωρηθεί ακίνητα απευθείας στο γηροκομείο, είτε σε ανθρώπους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με τον υπό έρευνα οίκο ευγηρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response