Γεγονός το πρώτο πλαφόν σε κότες και πρόβατα στα χωριά, μπαίνουν κανόνες

Κοινοποίηση:
dd7e0766a52b4503730cbff70413a703_L

Σε λίγο καιρό, το χωριό όπως το ξέραμε με τις κότες, τα πρόβατα και τα κουνέλια στις αυλές των σπιτιών και τα κοτέτσια, θα είναι παρελθόν – Το πρώτο πλαφόν στον αριθμό οικόσιτων ζώων και πτηνών είναι γεγονός καθώς μπαίνουν κανόνες


Οι εικόνες με τις κοτούλες, τα πρόβατα, τα γουρούνια και τα κουνέλια στις αυλές των σπιτιών των χωριών, θα ανήκουν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με απόφαση που έχει εκδοθεί, οριοθετείται και κατ’ επέκταση μειώνεται ο πληθυσμός πολλών ζώων που έως σήμερα υπήρχαν σε κοτέτσια, κήπους και αυλές σπιτιών στην επαρχία. Οι νέοι κανόνες με το… πλαφόν ξεκινούν από την Κρήτη όπου υπάρχει απόφαση για απαγόρευση οικόσιτων ζώων σε χωριά αλλά και πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε μία απόφαση που δημοσίευσε στη Διαύγεια με τίτλο «Καθορισμός οικόσιτων ζώων και πτηνών στις πόλεις και τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης».

Σύμφωνα με την απόφαση:
1) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

2) Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας των παραπάνω πόλεων, με τις προϋποθέσεις ότι δεν χαρακτηρίζονται τουριστικοί και απέχουν τουλάχιστον 400 από την ακτογραμμή, και στις παρυφές της Νεάπολης ως γεωργοκτηνοτροφικής πόλης επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.

3) Στους λοιπούς οικισμούς Νομού (εκτός των τουριστικών) επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.

4) Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια.

5) Η διατήρηση ζώων και πτηνών περισσότερων των τριών προαναφερομένων κατηγοριών ΔΕΝ θεωρείται σταυλισμός οικόσιτων ζώων, αλλά μικτή πτηνοκτηνοτροφική εγκατάσταση που θα απαιτεί την έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

6) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών σε τουριστικούς χώρους ή χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (παραλιακές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.)

7) Για την περίπτωση (2) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Για την περίπτωση (3) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων για ορνιθοειδή, κονικλοειδή και αιγοπρόβατα και εβδομήντα (70) μέτρων για χοίρους, και ιπποειδή, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων από ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο άρθρο 20 «Παράρτημα» του Ν. 4056/2012.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

 1. βαλτε οριο και στη ζωι μας οποιος θελει να ζηση παραπανω θα πληρωνει παλιο καθικια σαταναδες @αμω την δημοκρατια σας δεν την αναγνωριζω ζητω την δημοκρατια του λαου και οχι των αντιπροσωπων

 2. Δεν πρεπει να υποκυψουν με τιποτα.Οσες φορες υποκυπτουν τοσα βαζουν.Ποιοι ειναι αυτοι που θα βαζουν τα θελω τους στις ζωες μας; Αι σιχτιρ κερατα !!!

 3. Καλά να πάθουν κανονικά έπρεπε να τους τα απαγορεύσουν εντελώς και να τους βάλουν και πρόστιμα ΝΔ όλο το νησί ψήφισε ας τα λουστούν τώρα δεν τους λυπάται κανείς !!!!!!!!!

 4. Όχι στις κότες και τα κατσίκια, ναι στα σκατόσυλα και τα κωλόγατα!
  Ό,τι ωφελεί, καταργείται και ό,τι είναι άχρηστο επιδοτείται.
  Πραγματικός Εφιάλτης.

 5. ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΓΙΔΙΑ ???
  ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΟΘΡΕΜΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?
  ΤΟΝ ΓΑΜΙΚΟΥΛΑ ΑΝΤΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ???
  ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΕΧ ΤΩΝ 70 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΕΝ ΑΒΑΝΤΑΡAΤΕ?
  ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΔΙΑ????
  Λ Ο Υ Σ Τ Η Τ Ε Τ Α Τ Ω Ρ Α Μ Α Λ Α Κ Ε Σ !!!!!!

 6. Πλαφον στα βρωμοσκυλα στις πολυκατοικιες να μπει.
  Φτανει πια με τα γαυγισματα και τη βρωμiα του καθε αντικοινωνικου στα αστικα κεντρα

 7. Στα πρόβατα που ψηφίζουν λουλάκι μπλε πράσινο κόκκινο δεν υπάρχει πλαφόν…

 8. Ετσι Κυριάκο. Μαθε τους τι θα πει δημοκρατία αγόρι μου.

 9. Put the κοτ down κουφαλα νομοθετη! Αυτο ειναι το προβλημα της Ελληνικης κοινωνιας? Συνελληνες καλο…καλαθι του νοικοκυριου με ολα τα μεταλλαγμενα! Φριτσοπροιοντα που δενουνε καταλληλα με τα…μπουρδομπολια!

 10. Ρε αντε πιο περα και μαρακαλευτειτε μεταξυ σας ρε διποδα τελαρα! Ετσι δεν σας μεγάλωσαν οι μαναδες σας!
  Αντε μαμω το σπιτακι σας με τα αλαβαστρινα μαρμαρα!

 11. Θα το δεχτείτε και αυτό; Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Θα βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα (κοτέτσια μήπως; )
  Προετοιμαστείτε τα χειρότερα έφτασαν ήδη.

 12. Δεν μπορει να χανουν ΦΠΑ τα αφεντικα για να τρωτε εσεις. Ποιοι νομιζετε πως ειστε? ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ διοτι ετσι ψηφιζετε.

 13. σωστη αποφαση. Γλυτωνουμε απο τη βρωμα

 14. Τι μαλακίες είναι αυτές; Και οι κτηνοτρόφοι πώς θα ζήσουν;

 15. Νεοταξική χουντάρα για να ελέγχουν την τροφή.

Comments are closed.