Γαλλία: Ο Μακρόν μοιράζει δωρεάν προφυλακτικά στους νέους 18-25 ετών

Κοινοποίηση:
Green-Pharmacy-Website-Photo-Ημέρα-Προφυλακτικού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι τα προφυλακτικά θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία για τις ηλικίες 18 έως 25 ετών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μεταξύ των νέων.

«Είναι μια μικρή επανάσταση για την αντισύλληψη», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την υγεία με νέους στο Φοντέιν λε Κοντ, προάστιο του Πουατιέ στη δυτική Γαλλία.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου η κυβέρνηση άρχισε φέτος να προσφέρει δωρεάν αντισύλληψη για όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, επεκτείνοντας ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν σε άτομα κάτω των 18 ετών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι νέες γυναίκες δεν θα σταματήσουν να παίρνουν αντισύλληψη επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν, σύμφωνα μρ το france24.

Τα προφυλακτικά ήδη καλύπτονται από το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εφόσον συνταγογραφούνται από γιατρό ή μαία, μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, «δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα τους δασκάλους μας», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν φόρεσε μάσκα στο συνέδριο, λέγοντας ότι ακολουθεί «τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας», καθώς η κυβέρνηση σταθμίζει την απάντησή της στην αύξηση των κρουσμάτων Covid ενόψει των διακοπών, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επανέλθει εντολές για μάσκες.

Οι αξιωματούχοι προτρέπουν τον κόσμο να φοράει μάσκες σε πολυσύχναστους χώρους και να κάνει αναμνηστικά εμβόλια για την Covid-19.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Η Γαλλία είναι σαν την γυναικα!…
    Το μονο που την νοιάζει είναι: πούτσα – λούσα και χορός…..

  2. κατω των 18? δηλαδη απο τα 14& 15 πόσο? Δηλαδη στα ποσα μπορεις να βρης παρθενα στη Γαλλια? 11_12 ?

  3. Στην Αφρική δίνονται δωρεάν. Και το γυναικείο προφυλακτικό. Τα βρίσκεις στα σύνορα, στους σταθμούς λεωφορείων, ξενοδοχεία, παντού…. εκεί πού δεν το περιμένεις. Σε κουτί κρεμαστό σε δέντρο! Αλλά η Αφρικανοί δεν τα πέρνουν. Δεν τα εμπιστεύονται. Έχουν την ιδέα ότι ο “άσπρος” θέλει να τους θανάτωση.

  4. Γι’αυτόν θα πρέπει να κράτησε αρκετά για να τον περιποιουντε οι σωματοφυλακες μαζί με την Μπριζίτ.

Comments are closed.