Γέροντας Παΐσιος για ελληνοτουρκικά : «Ο πόλεμος θα γίνει για το νερό»

Κοινοποίηση:
1111

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Άγιο γέροντα Παΐσιο. Άνθρωποι που τον γνώρισαν και που δεν τον γνώρισαν έγραψαν για τους λόγους του και τη ζωή του. «Ο γέροντας Παΐσιος μου είπε εκείνο ή το άλλο». Αμέτρητοι οι λόγοι, τα αποφθέγματα του Αγίου.

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παΐσιος μίλησε και για τις σχέσεις Κύπρου και Τουρκίας.

Υπάρχει μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Γέροντα Παΐσιο το 1989.

Η συγκεκριμένη προφητεία του Γέροντα Παϊσιου συνδέεται  με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η προφητεία  του Γέροντα Παϊσιου αναφέρει χαρακτηριστικά

«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.

Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.

Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…

Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.

Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…»

Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα,τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.

Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Καλός άνθρωπος ο κύριος Αρσένιος Εζνεπίδης, πέθανε από
  καρκίνο ο φουκαράς, το 95% από αυτά που του καταλογίζοντε
  ότι είπε και έκανε, είναι προπαγανδιστικές παπαδοπαπαριές!

 2. Αυτά που ξέρω εγώ από σύγχρονους αγίους ειναι ότι όσο στην τουρκία κυβερνά ο ερνογάν δε θα γίνει κάποιο σοβαρό επεισόδιο. Θα γαβγίζει αλλά δε θα δαγκώνει. Η επόμενη κυβέρνηση μετά τον ερντογάν θα φέρει το μοιραίο. Λένε οι προφητείες ότι μετά τον ερντογάν θα αναλάβουν κάποιοι αδέξιοι και ανίκανοι πολιτικοί που για χάρη της αμερικής θα χαλάσουν τις σχέσεις της τουρκίας με τη ρωσία. Θα αποφασίσουν μια μέρα να κλείσουν τα στενά για τα ρωσικά πλοία και θα έχουμε πόλεμο όπου η τουρκία θα ισοπεδωθεί. Όταν δείτε ότι πέφτει ο ερντογαν και το ισραήλ να κάνει χτυπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του ιραν να ξέρετε ότι έρχεται πόλεμος. Αυτά είναι τα δυο σημάδια.

  1. Άρα είναι πολύ καλός ο Ερτογαν και να παρακαλάμε να μεγαλώσει η συμμαχία Ρωσίας Τουρκίας!!! Και αν τα χαλάσει το ζευγαράκι Πουτιν Ερτογαν θα είναι εξαιτίας των κακών Αμερικανών. Ξύπνα καημένε οι Ρώσοι μεθυστακες με τους Τουρκαλαδες έχουν υπογράψει διάφορες εμπορικές συμφωνίες για τα επόμενα 40 χρόνια!!! Δεν τους πουλάνε μόνο όπλα εδώ οι Ρώσοι θα τους φτιάξουν μέχρι εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενεργειας. Κάνε όνειρα τώρα εσύ και προσκύνα τις παντόφλες του γέροντα. Ότι το Ξανθό Γένος θα ισοπεδωσει την Τουρκία και μας χαρίσει και την Πόλη!!! Αχαχαχα

   1. οτι εχει πει Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ εχει γινει Κ Α Τ Α Γ Ρ Α Μ Μ Α ΟΛΑ .ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ
    ΤΗΝ τουρκια την ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥΣ και θα την ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ σε λιγο, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Ο
    ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ το λενε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ και οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ.ΟΣΟ για τον ΑΓΙΟ ΕΧΩ ΤΟΝ
    ΓΝΩΡΙΣΑ απο κοντα και εχω ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ.ποτε δεν ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ.ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    ΝΑ ΔΕΙΣ χαρτες που δειχνουν την τουρκια χωρισμενη και ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ .

Leave a Response