ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΞΑΦΝΙΚΑ;;; Επίσπευση του χρονοδιαγράμματος για τα Ελληνικά Rafale θέλει η Αθήνα…

Κοινοποίηση:
rafale

Με προβληματισμό παρακολουθεί η Αθήνα όσα διαδραματίζονται στο τρίγωνο Άγκυρας – Αμπου Ντάμπι – Παρισιού. Την ίδια ώρα η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Πολεμική Αεροπορία να γίνει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά και η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας Belh@rra από τις τρεις που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας με τους Γάλλους έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση της πρώτης εξάδας των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η δεύτερη εξάδα πρόκειται να παραδοθεί εντός του 2022 και η τρίτη το 2023. Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονείται πως το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην απόκτηση ακόμα έξι καινούργιων Rafale.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι επιτελείς θα ήθελαν οι παραδόσεις να επιταχυνθούν, ώστε τα 24 αεροσκάφη Rafale και κυρίως οι Έλληνες πιλότοι να αρχίσουν να προσαρμόζονται στις νέες τους απαιτήσεις, δηλαδή στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, τα γαλλικά μαχητικά αποκτήθηκαν διότι θεωρούνται «gamechangers», όπλα που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο αεροπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Τουρκίας.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τόσο οι επιτελείς της Αεροπορίας όσο και οι Έλληνες πιλότοι θα ήθελαν να τα έχουν στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στο μεταξύ, από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα αρχίσει να μετράει ο χρόνος αντίστροφα για την ένταξη της πρώτης φρεγάτας Belh@rra στον Ελληνικό Στόλο. Κι αυτό διότι τότε προγραμματίζεται η τελετή έναρξης της ναυπήγησης (η κοπή πρώτου ελάσματος, όπως λέγεται) της ελληνικής φρεγάτας στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις των γαλλικών ναυπηγείων.

Είναι μια ημερομηνία-ορόσημο για την ανανέωση που επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή ενδέχεται να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Πολεμικό Ναυτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: