ΓΕΝΟΠ: Οι ΝΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν από τους δανειστές για να καταστρέψουν την ΔΕΗ

Κοινοποίηση:
GENOP_DEI

Σε τρεις εξωγενείς παράγοντες που προκλήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται η «οικονομική τρύπα» της ΔΕΗ σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Αδαμίδη πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την διάσωση και εκσυγχρονισμό της εταιρείας είπε «Εξωγενείς είναι οι παράγοντες που προκάλεσαν το πρόβλημα στην ΔΕΗ. Είναι το ΕΛΑΠΕ για το οποίο διαφωνήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση που μετέφερε το έλλειμμα στους παραγωγούς, και είναι οι δημοπρασίες ΝΟΠΕ και οι εκπομπές ρύπου. Ειδικά τα δύο τελευταία κόστισαν πάνω από 600 εκατ .ευρώ στην ΔΕΗ. Σωστά καταργήθηκε η ΝΟΜΕ. Άλλωστε και ο προηγούμενος πρόεδρος της εταιρείας είχε προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργησή τους και τον στηρίξαμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ νομοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πουλά ενέργεια κάτω του κόστους παραγωγής στους ανταγωνιστές της. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι «οι ΝΟΜΕ ήταν προσωρινό μέτρο που επιβλήθηκε από τους δανειστές κατακτητές της χώρας για να καταστρέψουν την ΔΕΗ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ που οφείλει 320 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response