ΓΕΛΑΜΕ – Υφυπουργός Άμυνας: Δεν προκύπτουν στοιχεία τρομοκρατικής ενέργειας για το δυστύχημα στη Λιβύη

Κοινοποίηση:
ΛΙΒΥΗ

Συνεχίζεται η έρευνα για τις αιτίες του τραγικού δυστυχήματος της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 Ο υφυπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας.
 «Είναι εν εξελίξει η έρευνα. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει όμως κάποιο στοιχείο που να δείχνει τρομοκρατικό χτύπημα» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, για να προσθέσει πως «κακώς υπάρχει παραφιλολογία όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας. Όσοι υιοθετούν αυτό το επιχείρημα, δεν γνωρίζουν πως πραγματοποιούνται αυτές οι αποστολές».

Αναφορικά με τις αρχικές εσφαλμένες πληροφορίες περί ύπαρξης μόνο τραυματιών, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι η αρχική πληροφόρηση ήρθε μέσω των διπλωματικών αρχών και εκεί δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά σε νεκρούς. Μίλησε για πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε στη διάθεσή της η αποστολή είχαν καταστραφεί.

Η πρώτη πληροφορία για νεκρούς ήρθε από το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, το οποίο προέβη σε σχετική ανακοίνωση, χωρίς να ενημερώσει την Ελλάδα. Το ΓΕΕΘΑ, ως όφειλε, έπρεπε πρώτα να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ειπαμε:Τρομοκρατικη ενεργεια.Τελος.Μην μας αναγκαζει τωρα το βλαμμενο υφυπουργακι να ανοιξουμε παρτιδες.Και φυσικα,ασχετο με την επιθεση,τους εστειλαν στου χαρου τα δοντια,αρα και δολοφονοι.Ενταξει;

Comments are closed.