ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.: ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ! ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;

Κοινοποίηση:
kremlino

Το Κρεμλίνο μέσω της ενημέρωσης από τον προεδρικό εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ, περιέγραψε τις επερχόμενες κυρώσεις της ΕΕ κατά του ρωσικού LNG, ως συνέχιση των προσπαθειών «εξαφάνισης» της Ρωσίας από τις ενεργειακές αγορές, λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα είναι αυτή που υποφέρει, καθώς θα πρέπει να πληρώσει ακριβότερα το φυσικό αέριο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ αναμένεται να επιβάλει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε έναν νέο γύρο κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των μεταφορτώσεων στην ΕΕ και μέτρων κατά τριών ρωσικών έργων LNG.

«Ουσιαστικά συνεχίζονται οι προσπάθειες να διώξουν τη Ρωσία από τις ενεργειακές αγορές, να μεταβούν σε πιο ακριβές αγορές. Φυσικά, αυτό είναι επωφελές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για μια σειρά από άλλες χώρες. Για τους τελικούς καταναλωτές, κυρίως τους βιομηχανικούς τομείς της Ευρώπης, αυτό θα σημαίνει ακριβότερο φυσικό αέριο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Ο Ρώσος προειδοποίησε τις Βρυξέλλες, ότι, όπως έχει γίνει (πετυχημένα) και σε άλλες περιπτώσεις κυρώσεων, η Μόσχα θα προσπαθήσει να τις παρακάμψει!

«Πιθανές κυρώσεις της ΕΕ στις προμήθειες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα ήταν εκδήλωση παράνομου και αθέμιτου ανταγωνισμού. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τρόπους να ξεπεράσουμε αυτά τα παράνομα εμπόδια».

Στις 22 Απριλίου, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρεμ δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ σκοπεύουν να συμπεριλάβουν την απαγόρευση των ρωσικών προμηθειών LNG στο 14ο πακέτο. Ο Πεσκόφ, απαντώντας σε αυτή τη δήλωση, είπε ότι το Κρεμλίνο κατανοεί ότι η Δύση θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις ακόμη και εις βάρος της.

Το Bloomberg με τη σειρά του, μετέδωσε ότι στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου κυρώσεων, η ΕΕ συζητούσε, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της χρήσης λιμένων από το μπλοκ για την επανεξαγωγή LNG, το οποίο προορίζεται για τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σκοπός των πιθανών περιορισμών είναι να μειωθούν οι προμήθειες LNG από τη Ρωσία και να επηρεαστούν τα πιθανά έσοδα από νέα πρότζεκτ. Πηγές του Bloomberg πάντως, ανέφεραν ότι η αγορά LNG για χρήση εντός της ΕΕ, δεν θα απαγορευτεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. …Να πουμε 3 – 4 πραγματα γιατι μπορει να υπαρχουν ατομα που θελουν να καταλαβουν τι γινεται στη γη που ζουν… και να θελουν να δουν τη μεγαλη εικονα και οχι τα ”παραμυθια” . 1ον. …Αν ο Πουτιν κανει αντιποινα στους Ευρωπαιους πολιτες γιατι αυτος κανει πολεμο τοτε ειναι εχθρος σου , αρα τι ”πανηγυριζουν” καποιοι ? Τους εχθρους τους ? Δε χτυπαει αυτους που πηραν τις αποφασεις η τις πλουσιες χωρες… τους πολιτες χτυπαει . …Αρα ξεκιναμε με το οτι ειναι εχθρος σου ( αν ισχυει αυτο ) . 2ον. Εδω μεσα καποιοι ισως ξεχασαν τους Νεκρους και τους Βιασμους και τους μεταναστες στην Ουκρανια… και την ακριβεια που εμφανιστηκε στην Ελλαδα μετα τον Πολεμο του Πουτιν… και λενε ξαφνικα για το φυσικο αεριο επειδη ο Πουτιν κανει αντιποινα ( να πουμε οτι ερχεται και καλοκαιρι , αυτα ως το χειμωνα μπορει να εχουν ξαναλλαξει… αν ισχουν παντα )… . Αρα σου δειχνουν το δεντρο και οχι το δασος . …3ον. Εδω μεσα ελεγαν τον Πουτιν ηγετη της Ορθοδοξιας , ελεγαν ψεματα στον κοσμο δηλαδη… , τωρα που πολεμαει ορθοδοξη χωρα ( Ουκρανια ) αυτο το παραμυθι τελειωσε , αρα τι να σου πουν ? Δε κανουν για να ενημερωνουν τον κοσμο , ας ελπισουμε οτι αυτοι οι δημοσιογραφοι σε λιγο θα ειναι παρελθον γιατι δε θα υπαρχουν ”σανοφαγοι” να φανε τα παραμυθια τους . …Ο Πουτιν ειναι ενας δικτατορας , ενα πιονι της Παλιας Ταξης Πραγματων ( υπαρχει η Νεα Ταξη Πραγματων και η Παλια… και ετσι εχεις το διαιρει και βασιλευε ) …ειναι ενας πατριδοκαπηλος που δεν αφηνει το λαο του να διαδηλωσει κατα του πολεμου πχ . …Στην αρχη ελεγε για Ναζι και μετα εβγαζε χαρτες οτι θελει τη μιση Ουκρανια ( αρα οι Ναζι ηταν δικαιολογια για να ξεκινησει τον πολεμο , ειτε υπαρχουν Ναζι ειτε οχι ) . Ο Πουτιν ειναι φιλος με τον Ερντογαν ουτε φιλελληνας ειναι ουτε κατι αλλο… και ειναι φιλος με τον Τραμπ που εβγαζε φρασεις του Μουσολινι ( Των Ιταλων Ναζι που πολεμησαν την Ελλαδα δηλαδη ) . …Τελος παντων ευτυχως ειναι λιγοι αυτοι που χαιρονται με τον Πουτιν στην Ελλαδα ( ειναι ”σανοφαγοι” δυστυχως ) και να πουμε οτι αυτα ειναι φανερα τα περισσοτερα δεν ειναι κρυφα . 4ον . Παμε στο τι ερχεται γιατι με ολους αυτους λυση δε θα δεις . …Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο , μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινουν αλλα . Σε λιγο οι πολιτικοι του σημερα θα ειναι παρελθον και οι δημοσιογραφοι θα φυγουν ως αποτυχημενοι ( οι πιο πολλοι αν οχι ολοι ) . Σε λιγο θ αλλαξουν σχεδον τα παντα στη γη και ας ελπισουμε οτι οι ”σανοφαγοι” του σημερα θα μειωθουν η θα ”εξαφανιστουν” .

  2. Με αυτές τις κυρώσεις η Γερμανική βιομηχανία Τετέλεσται. Οι ηγέτες της Ευρώπης είναι όλοι μαριονέτες

  3. Ο/Η Μόνη σωτηρία για την Ελλάδα η εκθεμελίωση του προδοτικού μιζοτακέικου λέει:

    Από που κι ως που δημοκράτες τα τανάκια της Ορσαλίας φον ντερ Χίτλερ;

  4. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΑΧ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩΚΟΥΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ!

  5. φανταστείτε τι εχει να γινει αν στείλουν τον αυτια ,ελεοςνωρα κ.τ.λ στην ΕΕ και οτι μαλακια ψηφιζουν εκει ειναι δεσμευτικο να εφαρμοστεί απο τα κρατη μελη

  6. Ο πλανητης μπαμιες της ΕΕ δεν ειναι μονο Αμερικη και Ευρωπη! Υπαρχουνε Κινεζοι, Ινδοι και τα ρεστα γι αυτο κωφτε τη μαλακεια επειδη οι ευρωπαιοι πολιτες περνανε δυσκολα! Ακους Μπορδελ και Ουρσουλαρα?

  7. H EE χρειάζεται κάψημο.
    Για να ζήσει ξανά η Ελλάδα πρέπει να γκρεμιστεί η ΚΑΤΟΧΗ της Μεταπολίτευσης, να εκτελεστούν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει όλοι τους, να φύγουμε από ΕΕ & Ευρώ και να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας.

Comments are closed.