Β. Βαρθακογιάννης:153 επιχειρήσεις απομάκρυνσης ατόμων σε ασφαλή σημεία στο Βόλο

Κοινοποίηση:
5981741

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης ανέφερε ότι τρία εναέρια μέσα είναι σε ετοιμότητα για τυχόν απεγκλωβισμούς στο Βόλο όπου έχουν γίνει 153 επιχειρήσεις απομάκρυνσης ατόμων σε ασφαλή σημεία, κυρίως στις περιοχές Αλυκές, Αγριά και Νέα Ιωνία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει παρατηρηθεί εξασθένηση της κακοκαιρίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε καθώς πιθανόν τα προβλήματα να επαναληφθούν τις επόμενες ώρες, γι’ αυτό και είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής δέχτηκε χθες η Μαγνησία και μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη Μαγνησία έχει δεχτεί 1.200 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις. Από αυτές, οι 530 είναι για το Βόλο.

Έχουμε κάποια προβλήματα και είναι σε ετοιμότητα τρία εναέρια μέσα που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε αν χρειαστεί να μεταφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και είδη νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το θέμα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται κυρίως στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: