Βόρεια Κορέα: «Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η Βόρεια Κορέα αποδοκίμασε την επίσκεψή της προέδρου της Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα, καταγγέλλοντας όσα υποστήριξε περί «αποτροπής» της Βορείου Κορέας κατά τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στη Σεούλ.

Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Νότιο Κορεά, μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τα σχόλια της Πελόζι αποτελούν μέρος σχεδίου των ΗΠΑ με σκοπό την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Το KCNA ανέφερε επίσης ότι η Νάνσι Πελόζι επιχείρησε να δικαιολογήσει την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Βορείου Κορέας και τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν», μετέδωσε το KCNA, συμπληρώνοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Τζο Γιονγκ Σαμ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλες τις εστίες προβλημάτων που προκάλεσε (η Πελόζι) όπου κι αν πήγε».

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters που επικαλείται απόσπασμα εμπιστευτικής έκθεσης του ΟΗΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Τώρα μόλις έρθουν οι άλλοι να δείτε τι μας περιμένει.
  Πρώτη φορά φέτος μετά από δύο χρόνια παραμονές 15Αυγουστου δεν έχουμε κορωνοϊό.
  Γιατί;;
  Επειδή θα γίνονταν εκλογές του χρόνου;;;
  Για να δούμε τι θα δούμε;;;;
  Τι απόδοση έχει στο στοίχημα το εκλογικό σενάριο;;
  Κάποιοι έχουν τζογαρει πολλά!!!

 2. Μια κωλογρια στη Ταϊβάν θα φέρει τον τρίτο παγκόσμιο.
  Να τη σκοτώσουμε μήπως γλιτώσουμε.
  Ερώτηση:
  Γιατί δεν έστειλαν τον Κούλη για να γίνει πιο γρήγορα;;

 3. Αυτή φταίει για όλα .
  Η μούμια.
  Αν δεν ήταν αυτή τίποτα δε θα γινόταν
  Ζήτω ο Τραμπ.

Leave a Response