Βόλος: Χωρίς φάρμακα για τον covid το Νοσοκομείο

Κοινοποίηση:
nosokomeio_n17-orhmw9vd63jsv9siyce500pkmgrt2muffqa9ulb648

Ελλείψεις σε φάρμακα για την αντιμετώπιση των ασθενών με covid καταγράφονται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σχετικές καταγγελίες έγιναν από τον υπεύθυνο γιατρό των κλινικών covid κ. Χαράλαμπο Μάνδρο. Ο ίδιος με επίσημα έγγραφα στη διοίκηση ζητάει εξηγήσεις για τις ελλείψεις στα φάρμακα και δηλώνει πως χωρίς γιατρούς δεν μπορεί να υπάρχει κάλυψη 90 νοσηλευομένων.

Ο κ. Μάνδρος αναφέρει πως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις για το φάρμακο kineret-anakinra και πλήρης απουσία για το φάρμακο RoActemra-Tocilizumab (μονοκλωνικό). Τα φάρμακα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την αντιμετώπιση ιδίως νέων ασθενών με υπεραντίδραση του ανοσολογικού τους συστήματος (όπως και αυτοί που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο) και είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν γρηγορότερη χορήγησή τους από την είσοδο ακόμα του ασθενούς. Υπάρχει, μάλιστα, και σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ.

«Ενημερώστε με που οφείλεται η δυσλειτουργία, εάν είναι μόνιμη η αφορά σε παροδικό πρόβλημα”, τονίζει.

Επίσης ο κ. Μάνδρος με άλλο έγγραφό του κάνει λόγο για επισφαλή εφημέρευση της Β΄ Παθολογικής και των κλινικών covid. Κάνει λόγο για εξέλιξη ενός κύματος νοσηλειών και κρουσμάτων και πλέον ένας εφημερεύων γιατρός επιμελητής παθολόγος να έχει την ευθύνη 90 και πλέον ασθενών. Είναι «προφανές ότι αυτό είναι αδύνατον και εξαιρετικά επικίνδυνο. Κατόπιν τούτων οι όποιες εφημερεύσεις των κλινικών είναι εξαιρετικά επισφαλείς και επικίνδυνες». Επισημαίνει ότι, με βάση της γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ, την ευθύνη των ασθενών με covid μπορούν να την έχουν μόνοι οι γιατροί ειδικοτήτων παθολογίας, λοιμωξιολογίας, πνευμονολογίας και εντατικολογίας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος δήλωσε πως δεν είχε ενημέρωση για τις ελλείψεις στα φάρμακα και εγκαλεί σήμερα τον υπεύθυνο του Φαρμακείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response