«Βρόμικος» «πόλεμος» των Τούρκων στο Αιγαίο: Επιχείρησαν «Black Out» στις επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του Παρμενίωνα – Καταγράφηκαν…

Κοινοποίηση:
P1

Νέα τροπή παίρνουν οι παραβιάσεις των τουρκικών drone στο Αιγαίο όπως κατέδειξε και η άσκηση «Παρμενίων-2019», όταν διαπιστώθηκαν περίπου 25 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το πιο επικίνδυνο το οποίο εντόπισε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον ελληνικό έντυπο τύπο ( Real news), ήταν η απονείωση drone του τουρκικού ΠΝ όχι μόνο από πολεμικά σκάφη που έπλεαν στο Αιγαίο, αλλά και από «εμπορικά σκάφη» τα οποία είχαν δεσμευθεί για επιχειρησιακές αποστολές, κάτι το οποίο μας φέρνει στο νου και την δράση κατά καιρούς δεκάδων τουρκικών «ψαροκάικων» στα νερά του Αιγαίου, τα οποία διαθέτουν όμως υπερσύγχρονα συστήματα εντοπισμού και ραντάρ για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία απέκτησε ένα σοβαρό πονοκέφαλο εκτός όλων των άλλων προκλήσεων της Άγκυρας με την «Γαλάζια πατρίδα», για τον οποίο πρέπει να βρει λύση άμεσα, αλλιώς οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να προκαλούν.

Πολλές πτήσεις τέτοιων μη επανδρωμένων οχημάτων έχουμε στα Δωδεκάνησα , στα οποία η Άγκυρα προσπαθεί να αποκτήσει πλήρως επικαιροποιημένη εικόνα όσον αφορά την ελληνική στρατιωτική δύναμη, αλλά και τις κινήσεις ανά πάσα στιγμή.

Επισημαίνουμε ειδικά όσον αφορά τα τουρκικά drone ότι:

Α. Ο αριθμός των τουρκικών εναερίων συστημάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, εντάσσοντας τα drone στο γενικότερο πλαίσιο «αποστολών» των ΤΕΔ, προκαλώντας ένα ακόμη πονοκέφαλο στο ελληνικό πεντάγωνο.

Β. Η χρήση από τους Τούρκους, των εξοπλισμένων με πυραύλων drone τους, ειδικά μετά την πολεμική δράση τους στο λιβυκό έδαφος, έχει ανέλθει σε άλλα επίπεδα, κάτι που επιβάλλει την αγορά είτε αντίστοιχων μη επανδρωμένων συστημάτων είτε συστημάτων παρεμβολής του ελέγχου τους (Thor).

Γ. Τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα καταγράφουν σε πάρα πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, με ραντάρ SAR από απόσταση εντός τουρκικών υδάτων, πάρα πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα από την ελληνική πλευρά στο ελληνικό Αρχιπέλαγος σε real time, δίνοντας το πλεονέκτημα των στοχευόμενων «πληροφοριών» για κάθε κίνηση ελληνικού πλοίου, χερσαίου τμήματος κά στην θαλάσσια περιοχή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελόριζο και την Γαύδο.

Η ελληνική αεράμυνα είναι πράγματι τρομερή και διαθέτει μεγάλη ισχύ, αλλά σε περίπτωση μελλοντικού επεισοδίου, τα τουρκικά drone θα «σπαταλούσαν» τους ελληνικούς πυραύλους , οι οποίοι προορίζονται πρωτίστως για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η αγορά ελληνικών εξοπλισμένων με πυραύλους drone, η ανάπτυξη ελληνικής κατασκευής αντίστοιχων εναερίων οχημάτων σε συνδυασμό με την απόκτηση των ειδικών συστημάτων τύπου Thor, που μπλοκάρουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο των μη επανδρωμένων οχημάτων θα ήταν μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.

Από την άλλη πλευρά, σε συνεχή εξέλιξη βρίσκεται τουρκική επιχείρηση «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, με «ψαράδες» που παρενοχλούν συνεχώς Έλληνες και ως αποτέλεσμα εκτός από τη μείωση των αποθεμάτων, κινδυνεύει και η ασφάλειά τους.

Η τακτική αυτή των Τούρκων αφορά τον τομέα ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο την τρομοκράτηση και εξουθένωση του εχθρού. Με αυτό τον τρόπο, υλοποιείται το σχέδιο της Άγκυρας και της τουρκικής ΜΙΤ. Αντικειμενικό σκοπός είναι η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό.

Πολλές μαρτυρίες Ελλήνων ψαράδων παλαιότερα αλλά και πρόσφατα μιλούν για μεγάλα τουρκικά αλιευτικά με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, τα οποία επανδρώνουν «περίεργοι Τούρκοι ψαράδες», πολλοί από τους οποίους φυσικά δεν ασκούν αυτό το επάγγελμα , αλλά είναι Τούρκοι στρατιωτικοί.

Μιλάμε για ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει σκοπό τον μελλοντικό διαχωρισμό του Αιγαίου στα «δύο».

Eν τω μεταξύ, τόσο κατά τη διάρκεια της εθνικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», όσο και κατά την τουρκική άσκηση «KARARLIRIK» (σ.σ. μετάφραση, «αποφασιστικότητα») που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, προσπάθησαν σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών να μπλοκάρουν τις επικοινωνίες μεταξύ των ιπτάμενων μέσων της πολεμικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια ασκήσεων ή ακόμη και αναχαιτίσεων, αναφέρει ο Κ. Σαρικάς για το newpost.

Το τουρκικό «COMJAM»

Με μονάδες επιφανείας του πολεμικού τους ναυτικού, φρεγάτες και κορβέτες, τα γνωστά αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 αλλά και μαχητικά F-16D Block 50, έστησαν σε περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου μια «ομπρέλα», με ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές (COMJAM) για να «χτυπήσουν» τις επικοινωνίες των ελληνικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Οι Έλληνες χειριστές που πετούσαν μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο, είτε στο όριο του FIR Αθηνών, αντιλήφθηκαν εγκαίρως τη συντονισμένη προσπάθεια από τα τουρκικά ηλεκτρονικά μέσα και αντέδρασαν ανάλογα όπως έχουν εκπαιδευτεί.

Έμπειροι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας επισημαίνουν ότι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές στις επικοινωνίες ιπτάμενων μέσων κρύβουν σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των πτήσεων τόσο των μαχητικών αλλά και πολιτικών αεροσκαφών που πετούν στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον τονίζουν ότι η αδυναμία των Τούρκων χειριστών να ανταπεξέλθουν στον αέρα έναντι των Ελλήνων συναδέλφων τους οι οποίοι υπερτερούν σχεδόν πάντα, τους οδηγεί να χρησιμοποιούν και «αθέμιτα μέσα» μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα παρεμβολών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρε ορντινάντσες των λαθροέποικων, φιλοξενούμενων της αγίας οικογένειας Μήτσου και Τάκη, και εννοώ τους λιμενικούς και την ηγεσία του στρατεύματος, βυθίστε τους κατασκόπους και ρίξτε τα drone και να είστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός που δεν είναι οβρέ μασόνος θα σας δικαιώσει. Επίσης και η ιστορία.
    Αλλά είσαστε κότες λειράτες. Σας εύχομαι καλή ηπατίτιδα και ψόφο.
    Και τα μέγιστα εξ’ αυτών στην πουλημένη νεόκοπη σκατοκυβέρνηση.

Comments are closed.