Βρωμερή τουρκική προπαγάνδα..!!! «Η πλειοψηφία των κατοίκων σε Ρόδο και Κρήτη δεν είναι Έλληνες»

Κοινοποίηση:
1

Ο απόστρατος ναύαρχος και τέως υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Τσιχάτ Γιαϊτζί ζητά από την τουρκική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να μη προχωρήσει σε καμία υποχώρηση απέναντι στην Ελλάδα

«Η Τουρκία μεγάλωσε κατά 1/4 με τη Συμφωνία που υπέγραψε με η Λιβύη» υποστηρίζει με νέα παρέμβασή του ο απόστρατος ναύαρχος και τέως υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Τσιχάτ Γιαϊτζί, θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να μη προχωρήσει σε καμία υποχώρηση απέναντι στην Ελλάδα, γιατί θα καταρρεύσει η έως σήμερα τουρκική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική πύλη dha.com, o Γιαϊτζί υποστηρίζει προκλητικά : «Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, είναι ένα ορόσημο. Η Τουρκία μεγεθύνθηκε κατά το 1/4. Τράβηξε ένα φράχτη σε μία περιοχή 189.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μετά από το Χατάι, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επεκτείνεται. Στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις που θα βλάψουν την συμφωνία Λιβύης Τουρκίας. Στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία οπωσδήποτε δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το μοίρασμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Από τη στιγμή που θα κάτσει, η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας καταργείται. Η διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θα παραχωρήσετε περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Αν φύγει αυτή η γραμμή, τότε καταργείται και η συμφωνία με τη Λιβύη, καταρρέει η πολιτική για τη Λιβύη, τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία μας στη Λιβύη και καταρρέει και η πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

galazia_theoritikos

 

Ο Γιαϊτζί ζητάει να καθιερωθεί τουρκική ονομασία για το Αιγαίο Πέλαγος, φτάνοντας στο προκλητικό σημείο να ισχυριστεί πως η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο, δεν είναι … Έλληνες.

«Το Αιγαίο είναι ελληνική ονομασία. η ονομασία ενός χώρου μεταφέρει το πνεύμα του παρελθόντος και το μεταφέρει προς το μέλλον. Μεταφέρει το πνεύμα των γενιών πριν από μας. Τα ονόματα των χώρων δείχνουν την κυριότητα του έθνους. Τα ονόματα άλλαξαν μετά από τις κατακτήσεις. Αν αυτό έχει ελληνική ονομασία τότε φαίνεται σαν εκείνοι να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τουρκική ονομασία για ένα μέρος της Ελλάδας, επειδή θεωρούμε αυτό ως κυριαρχικό τους δικαίωμα, αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν έτσι.

Σε βάρος του κόσμου μας διεξάγεται μία σοβαρή επιχείρηση διαμόρφωσης της γνώμης του. Λες και οι πρόγονοί μας πήραν αυτά τα νησιά από τους Έλληνες και με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες. Μα εμείς πήραμε αυτά τα νησιά από τους Βενετούς και τους Γενοβέζους. Δεν τα πήραμε από τους Έλληνες. Στα νησιά αυτά μιλάνε ελληνικά. Διότι επειδή έμειναν υπό την επήρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η γλώσσα τους ήταν τα ελληνικά και αυτήν μιλάνε. Η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες» δήλωσε προκλητικά.

Ο ίδιος επανέλαβε τον ισχυρισμό του περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που αποκαλεί «Νησιωτική Θάλασσα», τονίζοντας πως στόχο έχουν να χτυπήσουν στρατιωτικά την Τουρκία. Δήλωσε συγκεκριμένα ο τέως υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού: «Η Ελλάδα κατάργησε τον όρο με τον οποίο τα παρέλαβε. Υπάρχει όρος για αποστρατικοποιημένο στάτους. Αυτοί λένε πως τα εξόπλισαν και τα στρατικοποίησαν για νόμιμη άμυνα. Το σημερινό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας από τότε που ιδρύθηκε, ποτέ δεν επιτέθηκε και δεν κατάλαβε κανένα νησί της Ελλάδας. Για αυτό το λόγο η δικαιολογία περί νόμιμης άμυνας είναι έωλη. Στη «Νησιωτική Θάλασσα» πέραν της Τουρκίας δεν υπάρχει άλλη παράκτια χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα εξόπλισαν ενάντια στην Τουρκία. Αν δεν υπάρχει επίθεση της Τουρκίας, τότε δεν πρόκειται για άμυνα, αλλά ο στόχος τους είναι η επίθεση. Είναι ανάγκη αυτό να το ακούσουν όλοι. Ο στόχος για τον οποίο η Ελλάδα όπλισε τα νησιά της είναι να εισβάλει στην Δυτική Ανατoλία».

 Ο Γιαϊτζί θεωρείται κύριος εμπνευστής των ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, πετυχαίνοντας οι ακραίες θεωρίες του να υιοθετηθούν πλήρως από την Άγκυρα στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών ονειρώξεών περί «Γαλάζιας Πατρίδας».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΕΙ ΡΟΛΟΙ! ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΣΑΜΕ ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔ…. ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ………

  2. Ψάξε τον πατέρα σού ρε απόγονε γενίτσαρου από το παιδομάζωμα πού θα μας πείς και από πού είμαστε.

  3. Παιδια ηρεμηστε! Ο καθενας εχει την αποψη του! Αλλωστε ενα πραγμα ειναι ανικητο στον κοσμο! Η ΒΛΑΚΕΙΑ. Και δεν αναφερομαι σε αυτον που λεει αυτα που λεει, αλλα σε αυτους που τα πιστευουν! Αν και εχω αρχισει να πιστευω οτι ουτε τους δικους τους δεν πειθουν πλεον.

  4. Ποσοι απο τους κατοικους της Τουρκιας ειναι Τουρκοι; Δεν υπαρχει καποιος απο τους πολιτικους ή τους ακαδημαικους μας να τους το πει;

  5. Τα πήραμε λέει απο τους Βενετούς τα νησιά, πρίν απο τους Ιταλούς, στην αρχαιότητα, σε ποιούς ανήκανε βρε τσόγλανε! Θέλουν να αλλάξουν και το όνομα γιατί προέρχεται απο τον πατέρα του Θησέα τον Αιγέα. Τελείως αντίχριστα όντα οι Τούρκοι, παίρνουν όλες τις αλήθειες και τις κάνουν αντίθετες δηλαδή ψέμα για να αρπάξουν ό,τι τους γυαλίζει, ισλαμικό σκεπτικό, δηλαδή γύφτικο, ό,τι μου γυαλίσει το κλέβω. Αυτή είναι η νοοτροπία των ναζί, νομίζουν πως είναι η άρεια φυλή που της ανήκει όλος ο κόσμος, διεκδικούνε και την Ανταρτική οι αμόρφωτοι.

  6. Οι τσιπρομΜητσοτάκηδες πρέπει να αντιληφθουν ότι η Τουρκία βαδίζει πάνω σε ένα σχέδιο ακρωτηριασμό της Ελλάδας… Για αυτό να κάνει τα ανάλογα σχέδια κατά της Τουρκίας στο πολλαπλάσιο με συμμαχίες και όχι λυκοσυμαχιες…που έχουν μεγαλύτερα συμφέροντα από την τουρκια π. Χ. Αμερική Γερμανία Ιταλία,, μια Γαλλία ήταν πρόθυμη την κρυωσαμε 10 φορές… Αντίληψη.. Ξυράφι…

  7. Από πότε ένας Τουρκογυφτος Μογγολοταταρικης καταγωγής έχει άποψη για την γενετική καταγωγή των άλλων και μάλιστα των Ελλήνων κατοίκων της Ρόδου και της Κρήτης. Η φάτσα σου φουκαρα δείχνει την μπασταρδη καταγωγή σου γιαυτό σαν καλός μουσουλμάνος που είσαι φαντάζομαι την άλλη φορά μετά το σκούπισμα του πισινόυ σου με τα δάχτυλα πριν μιλήσεις βαλτα στο βρωμοστομα σου.

Leave a Response