Βρετανία: Συναγερμός για τα κρούσματα ιλαράς στα παιδιά – Προειδοποιούν οι γιατροί

Κοινοποίηση:
ilara

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σέφιλντ της Βρετανίας για την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στα παιδιά.

Αρκετά από αυτά έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο παίδων της πόλης αφού κόλλησαν το μικρόβιο, ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τη «Mirror».

Το Σέφιλντ είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε πληθυσμό.

Τα συμπτώματα
Τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι:

υψηλός πυρετός
κόκκινα μάτια
βήχας
πόνος και γενική αδιαθεσία
δερματικά εξανθήματα
«Εξαιρετικά μεταδοτική η ιλαρά»
«Η ιλαρά είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί σε ορισμένους ανθρώπους να είναι πιο βαριά. Ωστόσο αν το παιδί σας έχει κάνει και τα δύο εμβόλια MMR η πιθανότητα να κολλήσει είναι πολύ μικρή. Μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και εύκολα, γι’ αυτό, αν νομίζετε ότι κάποιος στην οικογένειά σας έχει τα συμπτώματα της ιλαράς, παρακαλείστε να μείνετε στο σπίτι σας και να τηλεφωνήσετε στον παθολόγο σας ή στο 111 για συμβουλές» λέει η Noreen West, αναπληρώτρια διευθύντρια στο νοσοκομείο παίδων του Σέφιλντ.

Το Κάρντιφ και το Λέστερ έχουν επίσης πληγεί από την έξαρση της ιογενούς λοίμωξης, καθώς και εκεί έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Αύξηση 43% στους θανάτους από ιλαρά διεθνώς
Το 2022 τα κρούσματα ιλαράς αυξήθηκαν κατά 18% και οι θάνατοι κατά 43% παγκοσμίως, σε σύγκριση με το 2021.

Τα ποσοστά αυτά, ανεβάζουν τις εκτιμήσεις για τα κρούσματα ιλαράς σε 9 εκατομμύρια και τους θανάτους σε 136.000, κυρίως παιδιά, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η ιλαρά εξακολουθεί να αποτελεί μια αδυσώπητα αυξανόμενη απειλή για τα παιδιά. Πέρυσι, 37 χώρες παρουσίασαν μεγάλες ή ενοχλητικές επιδημίες ιλαράς σε σύγκριση με 22 χώρες το 2021. Από τις χώρες που εμφάνισαν επιδημίες, οι 28 ήταν στην Αφρική, έξι στην Ανατολική Μεσόγειο, δύο στη Νοτιοανατολική Ασία και μία στην Ευρώπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response