Βρήκαν το κλεμμένο σκάφος γεμάτο… μετανάστες!

Κοινοποίηση:
λιμενικο

Σκάφος του οποίου η κλοπή είχε δηλωθεί χθες, εντόπισαν οι λιμενικές αρχές κοντά στους Οθωνούς. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κλοπή σκάφους από το λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ν. Κέρκυρας που είχε δηλωθεί στις 11/04/21, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ξεκίνησε άμεσα έρευνες εντοπισμού του.

Έπειτα από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Οθωνών, απέπλευσαν άμεσα για την περιοχή περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το εν λόγω σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για το σκάφος για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του.

Οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κέρκυρας, ενώ το κλεμμένο σκάφος με τη συνδρομή των δύο σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οδηγήθηκε στον λιμένα Οθωνών, όπου κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πόσο κοστίζει αλήθεια στο λιμενικό όλο αυτό το κυνήγι των λαθρομεταναστών ??

    Μήπως είναι οικονομικότερο να τους μαζέψουν όλους σε ένα καράβι που θα τους πάει …στα εξωχώρια ??

Comments are closed.