Βρέθηκε φάλαινα φυσητήρας με απορρίματα βάρους 100 κιλών στο στομάχι!

Κοινοποίηση:
falaina1

Ξεβράστηκε μια φάλαινα φυσητήρας στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας, εη οποία μέσα στο στομάχι της είχε «μια μπάλα απορριμμάτων» βάρους 100 κιλών!

Μέσα στα απορρίματα βρέθηκαν δίχτυα ψαρέματος, σκοινί, κορδέλα περιτυλίγματος, πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτήρια με την μορφή κουβαριού. Ειδικοί επιστήμονες σε αυτά τα κητώδη θηλαστικά δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν τα αντικείμενα αυτά συνέβαλαν στον θάνατο της φάλαινας.

Αλλά ντόπιοι, οι οποίοι βρήκαν το πτώμα της στην ακτή Σίλεμποστ την Πέμπτη, υποστήριξαν ότι το συμβάν υπογραμμίζει το ευρύτερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης. Μέλη της ΜΚΟ «Scottish Marine Animal Stranding Scheme» μιας οργάνωσης που ερευνά τους θανάτους δελφινιών και φαλαινών, πραγματοποίησαν νεκροτομή στη φάλαινα για να επιχειρήσουν να διακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της.

falaina

Πώς βρέθηκαν τα αντικείμενα στο στομάχι της φάλαινας

Τα αντικείμενα αυτά πιστεύεται ότι προήλθαν τόσο από την βιομηχανία αλιείας όσο και από την χερσαία οικονομική δραστηριότητα. Η ακτοφυλακή και εργαζόμενοι στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Εβρίδων βοήθησαν στην εξέταση της φάλαινας το Σάββατο και στην κατασκευή ενός γιγαντιαίου λάκου στην παραλία για τον ενταφιασμό του ζώου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response