«Βράζουν» στην Κύπρο με Μητσοτάκη: «Είναι “όμηρος” της Τουρκίας!! Η Ελλάδα υποχώρησε» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
ATTILAS

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι “όμηρος”, όχι μόνο της Τουρκίας. Μην παραξενευτείτε εάν ζητήσει τη βοήθεια Ερντογάν για να σταματήσει η πίεση από Σκόπια και Αλβανία»

«Φάγαμε γκολ και στην Άγκυρα, φάγαμε γκολ και στη Λευκωσία».

Έτσι χαρακτήρισε τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Sigma», ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννος Χαραλαμπίδης, μεταφέροντας το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στη Μεγαλόνησο την επομένη της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Όλοι αυτοί οι πειραματισμοί οδηγούν στην παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής λόγω της εξευμενιστικής πολιτικής και λόγω του ότι η Αθήνα σε συνεννόηση με τη Λευκωσία άφησε το Κυπριακό ως βαρύ θέμα εκτός της ατζέντας των ελληνοτουρκικών.

Έχω παρακολουθήσει όλα τα ελλαδικά κανάλια από το πρωί και τον εκπρόσωπος της ελλαδικής κυβέρνησης. Δεν ειπώθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για το Κυπριακό. Αυτό το πάθημα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μητσοτάκη θα πρέπει να του γίνει μάθημα».

Παράλληλα στην ελεύθερη Κύπρο σχολιάζουν με παράπονο όχι μόνο το ότι δεν ειπώθηκε χθες (σ.σ. στο τετ α τετ Ερντογάν-Μητσοτάκη) το παραμικρό για το Κυπριακό, αλλά ούτε καν για το Αιγαίο, κάτι που ερμηνεύτηκε ως υποχώρηση της ελληνικής πλευράς απέναντι στην Τουρκία:

«Ο Ερντογάν στο παρασκήνιο μιλούσε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και το αποδέχθηκε και ο ελλαδίτης ο κυβ. εκπρόσωπος. Και δεν βγήκε μπροστά το Αιγαίο γιατί ήταν εξίσου βαρύ με το Κυπριακό.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποτρέψεις μία κρίση. Η μία είναι η αποτροπή και η δεύτερη είναι η ΥΠΟΤΑΓΗ. Να υποταγείς είτε αθέατα είτε εμφανώς στις επιβουλές (σ.σ. της Τουρκίας). Αυτή τη στιγμή που στηρίζονται τα “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο;; Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα εκεί που πρέπει να ασκεί! Διότι ποιός έχει το δίκιο; Η Ελλάδα! Άρα ποιός ζημιώνεται;; Η Ελλάδα!

Έχουμε μία κατάσταση στην οποία η Ελλάδα ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ, υπό το πρόσχημα ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί στην Τουρκία»:

Ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις στο κυπριακό μέσο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. * ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Άρθρο 2:

    * 2 Α: Κατάργηση Κρατικών Οντοτήτων – αποδοχή δημιουργίας Ομοσπονδιακών Κρατών ορισμένα σε Περιφέρειες – με πρωτεύουσα περιφερειών ορισμένη!

    * 2 Β: Αποδοχή Ομοσπονδίας στην Κύπρο!

    Υ.γ. Ξαναδιαβαστε το, καποια στιγμη! Τα οσα προβλεπονται και εχουν υπογραφει, τηρουνται κατα γραμμα!

Leave a Response