Βουλγαρία: Κλειστά σύνορα μέχρι τις 17 Απριλίου

Κοινοποίηση:
coronavirus-cina

Μέχρι τις 17 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR). Ειδικότερα, το μέτρο εφαρμόζεται σε όλους τους πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και αφορά, επίσης, σε αφίξεις πολιτών από τα ακόλουθα κράτη- μέλη της ΕΕ και χώρες της ζώνης Σένγκεν: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

Εξαιρέσεις ισχύουν για τους Βούλγαρους πολίτες, τα μέλη των οικογενειών τους και τα άτομα με καθεστώς μόνιμης και μακροχρόνιας διαμονής στη Βουλγαρία. Ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων και με κάθε μεταφορικό μέσο (αεροπορικές πτήσεις, θαλάσσια, σιδηροδρομική και οδική συγκοινωνία).

Εξάλλου, το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση όλων των πτήσεων από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία και την Ισπανία, εκτός από εκείνες που επιτρέπονται από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνεται μέχρι τις 12 Απριλίου.

Η βουλγαρική πλευρά θα αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για πρόσθετες πτήσεις προς την Ιταλία και την Ισπανία, για τον επαναπατρισμό των Βούλγαρων υπηκόων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επίσης, επεκτάθηκε έως τις 12 Απριλίου η απαγόρευση της εκτέλεσης σιδηροδρομικών δρομολογίων που μεταφέρουν επιβάτες προς και από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response