Βουλγαρία: «Δεχόμαστε πιέσεις από το Βερολίνο να τα δώσουμε όλα στα Σκόπια – Δεν υποχωρούμε είμαστε ανεξάρτητο κράτος»

Κοινοποίηση:
IIU (6)

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος πριν λίγο καιρό απείλησε τα Σκόπια με αποστολή τεθωρακισμένων αν συνεχίζουν να «κλέβουν» την βουλγαρική ιστορία, υποστήριξε πως η Βουλγαρία, δέχεται πιέσεις από τη Γερμανία η οποία κατέχει επί του παρόντος την προεδρία της ΕΕ να τα «δώσει όλα» στα Σκόπια.

«(Οι Σκοπιανοί) μας πιέζουν, αυτό είναι γεγονός.  Ωστόσο, η Βουλγαρία έχει τη δική της αξιοπρέπεια και είναι κυρίαρχο κράτος. Είμαστε υπό διπλωματική πίεση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Καρακατσάνοφ.

«Η Γερμανία είναι πολύ δραστήρια με το επιχείρημα ότι “μπορείτε να τους σταματήσετε ξανά”», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Στη συνέντευξη με την συντάκτρια της εκπομπής «Ευθεία Οδήγηση», αναφέρθηκε σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ.

«Τα Σκόπια όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας και Φιλίας, αλλά θεωρεί ακόμη ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να τη σέβεται. Στη Βόρεια Μακεδονία, έπρεπε να γίνει κατανοητό στις 9 Οκτωβρίου πέρυσι ότι η άρνηση της βουλγαρικής ταυτότητας του πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, είναι προσβολή προς τους Βούλγαρους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Η Βουλγαρία αν και θεωρητικά πιο αδύναμη από την Ελλάδα φαίνεται πως επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και δεν είναι πρόθυμη να οδηγηθεί αμαχητί στις δικές της «Πρέσπες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Ο/Η κρεμάλες στις πολιτικάντικες Ελληνόφωνες κουφ@λες λέει:

  Οι Βούλγαροι αρνούνται την διαστρέβλωση της Ιστορίας, καθώς και την κλοπή -από τους σκοπιανούς- της δικής τους κληρονομιάς. Αντιστέκονται πεισματικά στις πιέσεις των ούννων … και ΕΥΓΕ τους …
  Τα δικά μας ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ τα χαρίζουν όλα στα σκοπιανόΣΚΑΤΑ, υπό τον φόβο αποκαλύψεων των σκανδαλωδών – προδοτικών συνεργασιών τους, με τους ούννους …
  Α και να ξέρατε ρε ΑΛΗΤΕΣ (πολιτικά ανδρείκελα όλων, ανεξαιρέτως, των αποχρώσεων) τί σας περιμένει …

 2. Γ@μημενοι Γερμανοί, ξεφτιλισμενοι “Έλληνες” πολιτικοι.
  Η Γερμανία άρχισε να σφίγγει τον λαιμό της Ευρώπης εκβιάζοντας τους πολιτικούς που λαδωσε τόσα χρόνια.

 3. Εκεί αν και ο προ προερχόμενος από τη μαφία, έχει Αρχ@@δια.
  Όχι σαν τα δικά μας τα π@@τ@νόσκυλα.
  Ελπίζω γρήγορα σε ένα νέο Γουδί με πολλά ικριώματα.

Leave a Response