ΞΗΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ! ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΠΑΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ – ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

Κοινοποίηση:
ΒΟΥΛΗ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Επί της αρχής και επι των άρθρων που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία 156 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισαν «υπερ» ενώ 142 από την αντιπολίτευση καταψήφισαν. Από την διαδικασία έλειπαν δύο βουλευτές.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι παύεται αυτοδικαίως η θητεία των υποδιοικητών της ΕΥΠ και εως τον ορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής. Επιπλέον, ο αριθμός των υποδιοικητών περιορίζεται από τρεις που είναι σήμερα σε δύο.

Επίσης, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τη διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανα εξάμηνο αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Τι συμβαίνει με την ΚΑ’Ι’ΛΗ.
  ΓΙΑΤΊ ΔΙΑΓΡΆΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ????

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΑΤΑΡΙΑΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…

   ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ,,,ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΟΚ

 2. Η αντιπολίτευση καταψήφισε όμως χαίρεται γιατί αν βρεθεί ποτέ κυβέρνηση θα κάνει κι ευτη τα ίδια
  Τα μνημόνια μαζί τα ψήφισαν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμους επίσης
  Στις υποκλοπές θα κολλήσουν;;

Comments are closed.