Βορειοηπειρώτες: «Η Αθήνα βιάστηκε να δώσει το πράσινο φως για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας»

Κοινοποίηση:
1

«Η Αθήνα βιάστηκε και πάλι να δώσει το “πράσινο φως” για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» και συνεχίζει:

«Την Πέμπτη 26 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία και τα Σκόπια.
»Μεταξύ των χωρών που έδωσαν την συγκατάθεση τους για την εξέλιξη αυτή ήταν η Ελλάδα.

»Πέρασε ένας χρόνος και πέντε μήνες από την ημέρα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την δικαιοσύνη της γείτονος χώρας να μην έχει εκδώσει ακόμα το πόρισμα που θα διαλευκάνει την υπόθεση.

»Τον τελευταίο χρόνο οι αλβανικές αρχές έχουν απαγορεύσει άνευ αιτιολογίας σε εκατοντάδες Έλληνες πολίτες την είσοδο στην επικράτεια της Αλβανίας, ενώ καθυστερούν αδικαιολόγητα στις μεθοριακές διαβάσεις πάμπολλους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

»Πολλούς δε από αυτούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τους οδηγούν στα γραφεία της Ασφάλειας στο Αργυρόκαστρο ή στους Άγιους Σαράντα για ανάκριση και άσκηση ψυχολογικής πίεσης.

»Τα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό και τον αυτοπροσδιορισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, είναι χρονίζοντα και ανεπίλυτα, με ευθύνη πάντα των Τιράνων.

»Τον τελευταίο μήνα γίνονται όλο και πιο έντονα τα σενάρια για μετεγκατάσταση μουσουλμάνων μεταναστών απευθείας από την Τουρκία στην αλβανική επικράτεια και ειδικά σε περιοχές που διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

»Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν την Κυριακή 5 Απριλίου, οι προσαγωγές και ανακρίσεις δέκα κατοίκων της Χιμάρας από την Κεντρική Διεύθυνση της Αστυνομίας της Αλβανίας, οι οποίοι ύψωσαν κατά τις προηγούμενες ημέρες έναν μεγάλο σιδερένιο Σταυρό στην Ιερά Μονή Παναγίας της Αειθαλιώτισσας, μία κίνηση συνήθης και αυτονόητη για την επισήμανση ιερών τόπων.

»”Στο κείμενο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία προβλέπεται η υποχρέωση σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της απογραφής και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού όσο και της καταγραφής της ιδιοκτησίας. Θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδο και τη συμμόρφωση των δύο χωρών στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας την έγκριση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ – Αλβανίας.

»Στα τριάντα χρόνια από την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος των Τιράνων, η Αθήνα δίνει ξανά και ξανά την συγκατάθεση της για ένταξη ή σύνδεση της Αλβανίας με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, βασιζόμενη στα ευχολόγια περί “σεβασμού των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας”.

»Αυτό που βλέπουμε στην πράξη όμως εδώ και τρεις δεκαετίες από την αλβανική πλευρά, είναι να υφαρπάζονται οι περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, να τρομοκρατούνται όσοι Βορειοηπειρώτες αγωνίζονται για τα δίκαια τους, ακόμα και συρόμενοι στα δικαστήρια με αστείες κατηγορίες και τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δολοφονούνται πρόσωπα που δεν διαπραγματεύονται την ελληνική τους ταυτότητα.

»Η Μητέρα Ελλάδα ας πράξει επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή το αυτονόητο για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, αξιοποιώντας στο έπακρο τα διπλωματικά της όπλα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. τι περιμένεις απο προσκυνημενη κυβέρνηση στα ποδια του ραμα κι του καθε ραμα ??? κι το κορμί τους δίνουν για τα φραγκα !!!!!

  2. Οπως πουλησαν την Μακεδονια ετσι θα πουλησουν και την Βορειο Ηπειρο…Τι περιμενατε απο τους Αθηναιους,μια ζωη το τομαρι τους κοιτανε…Μονο τα αδερφια μας οι Κρητικοι αγωνιζονται πραγματικα και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ .ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ.

  4. ΜΕ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ 5 ΤΑΝΚΣ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΟΛΙΑ

    1. Ναι και 1500000 Αλβανοί μέσα στην Ελλάδα θα πάρουν ποπ κόρν και θα κάτσουν να κοιτάνε. Φίλε αν δε το έχεις καταλάβει πάνω από 900000 λαθρομετανάστες έχουν πάρει χαρτί που γράφει ελληνική ιθαγένεια, υπάρχει ρεύμα προσηλιτισμού των Ελλήνων στο ισλάμ και γίνεται ότι μπορείς να φανταστείς για να εξαφανιστούμε. Ήδη έχουν αποθρασυνθεί και λένε ποιοί Έλληνες φύγε από δώ δικό μου είναι το μέρος. Ο Ερντογάν αν δεν υποκινεί ο ίδιος αυτή την αριστερίλα και την αναρχία μας έχει πάρει χαμπάρι οτι κομπλάρουμε όταν μας λένε ρατσιστές και το χρησιμοποίησε με το χειρότερο για μας τρόπο αυτό το πράγμα στην τελευταία μαζική εισβολή του μαρτίου. Τι τάνξ και αεροπλάνα λες; Τέλος πάντων και να έχεις υπ’ όψι σου ο στρατός δεν είναι στα χέρια ελλήνων

Leave a Response