Βηρυτός: Άνδρας κρατά ομήρους το προσωπικό Τράπεζας – Θέλει 200.000 δολάρια στον «παγωμένο» λογαριασμό του

Κοινοποίηση:
viritos

Τραγικές σκηνές από τράπεζα στη Βηρυτό, όπου ένας εξαγριωμένος και οπλισμένος Λιβανέζος κρατά ομήρους το προσωπικό της τράπεζας. Ο άνδρας, απαιτεί να του επιτρέψουν να πάρει 200.000 δολάρια από τον παγωμένο λογαριασμό του.

Ο ένοπλος απείλησε να αυτοπυρποληθεί και πυροβόλησε με τρεις, «προειδοποιητικές» βολές προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη Βηρυτό, όπου υπάρχουν όρια ανάληψης λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο άνδρας κουβαλούσε ένα κάνιστρο βενζίνης και κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά του, που απαιτούνται για την πληρωμή των λογαριασμών του πατέρα του στο νοσοκομείο.

Ο αδερφός του ένοπλου, Atef al – Cheikh Hussein είπε στους δημοσιογράφους: «Ο αδελφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και θέλει να πάρει μόλις 5.000 δολάρια για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοσοκομείου».

Παρά την τεταμένη αντιπαράθεση, οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί για την υποστήριξή του, καθώς η δημόσια οργή κατά των τραπεζών εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης είναι τεράστια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: