Βενζίνη: Εξετάζεται η εφάπαξ επιδότηση στους κατοίκους των νησιών μετά το «ξέφρενο ράλι» αυξήσεων

Κοινοποίηση:
ΚΑΥΣΙΜΑ

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προσπαθεί να «μπαλώσει» την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από το συνεχιζόμενο «ράλι» στην τιμή της βενζίνης η οποία τη Δευτέρα σημείωσε νέα αύξηση στη μέση πανελλαδική τιμή φτάνοντας στα επίπεδα των 2,267 ευρώ.

Για να «σβήσει η φωτιά» από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξετάζονται δύο παρεμβάσεις: αφενός η παράταση της επιδότησης καυσίμων (fuel pass) και αφετέρου ένα εφάπαξ έκτακτο βοήθημα στους κατοίκους των νησιών καθώς εκεί καταγράφονται και οι υψηλότερες τιμές σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ το έκτακτο βοήθημα, αν τελικά αποφασιστεί, θα αφορά τους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες στο μοτίβο, δηλαδή, που έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα προκειμένου η επιδότηση να δοθεί με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

«Όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης αποτελούν από τη μια τα καλά λόγια που ακούστηκαν από τις Βρυξέλλες πριν από μερικά 24ωρα με τις πληροφορίες να μιλούν για επέκταση της δημοσιονομικής χαλάρωσης και το 2023 χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 800 εκατ. – 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την επιδότηση καυσίμων (fuel pass) τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • Να συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο η επιδότηση των 0,15 λεπτών/λίτρο για το ντίζελ χωρίς να αποκλείεται και η αύξηση της επιδότησης αυτής
  • Να συνεχιστεί η επιδότηση μέσω του fuel pass που λαμβάνουν ήδη τα φυσικά πρόσωπα και τους επόμενους μήνες
  • Να υπάρξει αύξηση της επιδότησης αυτής από τα 30-50 ευρώ που ισχύει σήμερα, στα 40-60 ευρώ.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: