Βγάζει την ουρά του απ’έξω. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η δήλωση του για τις εκλογές. “Ως εδώ”

Κοινοποίηση:
The Archbishop of Athens Ieronymous together with the General Manager of the NGO Solidarity Kostis Dimtsas inspect the humanitarian aid to be distributed to citizens in need, during the COVID-19 pandemic, in Athens, on April 14, 2020 / Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της  ΜΚΟ Αποστολή, επέβλεψαν τη διανομή βοήθειας σε πολίτες που έχουν ανάγκη στην Αθήνα, στις 14 Απριλίου, 2020

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση.


«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα αυτονόητα σε μία ιδιαίτερα περίεργη στιγμή κατά την οποία επιχειρείται, αλυσιτελώς βεβαίως, η «προβολή», δια ερωτημάτων η δια υπονοουμένων, αλλά πάντως με ανάρμοστο, ανοίκειο και δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων, της δήθεν «εμπλοκής» της Εκκλησίας μας και κληρικών Της, και δη Ιεραρχών και εμού προσωπικώς, στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.
Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός και όχι κοσμικός και εξουσιαστικός θεσμός. Δεν είναι εκ του κόσμου τούτου, αλλά ζει και λειτουργεί μέσα στον κόσμο τούτο για να τον μεταμορφώσει, διακονώντας το ανθρώπινο πρόσωπο, κάθε πιστό, κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και, φυσικά, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεων του καθενός και της καθεμιάς. Όλους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αποδέχεται, όλους τους υπηρετεί και για την σωτηρία όλων εργάζεται πιστή στις αρχές και στη διδασκαλία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και στην ιερή αποστολή Της. Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια, σε εκλεκτούς και μη, σε ευνοούμενους και σε παραπαίδια, γιατί για Αυτήν είμαστε όλοι μας παιδιά του ίδιου Θεού. Και, φυσικά, σεβόμενη απόλυτα το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, ουδένα επιχειρεί να «ποδηγετήσει» ή να «χειραγωγήσει» ή να «καθοδηγήσει» προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας. Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είτε ουδέν γνωρίζει από τα της Εκκλησίας και ουδεμία επαφή έχει με Αυτήν, είτε, ηθελημένα και συνειδητά, βιάζοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και παίζοντας δικά του παιχνίδια, αποπειράται να Την απομειώσει, να Την προσβάλει και να Την υβρίσει.

Η Εκκλησία μας, όπως σοφά και έγκαιρα, είχε επισημάνει ο μεγάλος προκάτοχός μου Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε «κομματίζεται» θα πρόσθετα εγώ, αλλά πορεύεται. Και την Εκκλησία μας εκπροσωπεί και εκφράζει αποκλειστικά και μόνον Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μας και ο Πρόεδρός της, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, και έτερος ουδείς.

Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, ούτε όμως την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα «υπόγειας» ή «μυστικής» ανάμιξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή Της. Ως εδώ.»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ένα απόλυτο μηδενικό ο τωρινός αρχιτραγος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μαζί με τον άλλο τον οικουμενικό τράγο μπροστά στον αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας μακαριστό Χριστόδουλο.

    1. αυτα τα λετε μονο εσεις οι περιθωριακοι χουντοβιοι, οχι ο λαος

  2. Ο real estate, το πιονακι του Βωθρολομαιου? ! Μακαριστε Χριστοδουλε την ευλογιαν σου εξ ουρανων!

  3. Αυτος που τραπεζωνε Αδωνιδες,που εγινε πλασιε εμβολιων,εναντι των εκκλησιων στα νεκροταφεια,που καταργησε την γιορτη των Τριων Ιεραρχων και ειπε τα παιδια μας τεμπεληδες,που ανταλλαξε ο τραγοπαπας των Σερρων κατι κωλοψηφους με την ΛΑΦ[δειτε γλειψιμο το βραδυ της Αναστασης]που τα παγκαρια ειχαν διαφημιστκα των ΝΔκρατων,πουλαει τρελλιτσα.Αυτος ο Θεομπαιχτης κουναει το δαχτυλο.Αει στο διαολο απογευματιατικα.

  4. Τι μαλακίες λέει ο Jerry, πάει τόχασε.

  5. Πάτερ Κλεομένης για …Αρχιεπίσκοπος και Χίος για Πρωθυπουργός εθνικής ενότητος μήπως και προλάβουμε τον προδιαγραμμένο θάνατο της χώρας μας…

  6. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΘΙΞΑΜΕ……….ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ, (ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ).

  7. Α ρε μουχρίτσα σιχαμερή Χίος που σου χρειαζεται…..

Comments are closed.