Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για κατοχικό «Λας Βέγκας» στα Βαρώσια – Διαθέτει ξενοδοχείο στο ψευδοκράτος

Κοινοποίηση:
Untitled-2

Την άμεση εμπλοκή του Βασιλιά Κάρολου με τη δημιουργία καζίνου στα Βαρώσια φέρνει στην επικαιρότητα η Daily Express, με τον Βρετανό μονάρχη να έχει στην κατοχή του ξενοδοχείο στο ψευδοκράτος!

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως γνωρίζει τα σχέδια διεθνών συμφερόντων για τη δημιουργία του Λας Βέγκας της Μεσογείου.

Τα Βαρώσια βρίσκονται στα νότια της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Στο παραθαλάσσιο πάλαι ποτέ θέρετρο βρίσκεται το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Γκόλντεν Σαντς, το μοναδικό συγκρότημα της περιοχής που δεν έχει λεηλατηθεί στις πέντε δεκαετίες που πέρασαν.

Το ξενοδοχείο είναι σφραγισμένο από το 1974 και το εσωτερικό του παραμένει ίδιο όπως ήταν και τότε, γι’ αυτό κι φέρει το προσωνύμιο το «σχεδόν ανέγγιχτο ξενοδοχείο».

Μόλις εγκαινιάστηκε λειτούργησε μόνο για 3 μήνες και όμως είχε προλάβει να φιλοξενήσει αρκετές διασημότητες της εποχής είχε κρατήσεις για πέντε χρόνια πριν αναγκαστεί να κλείσει λόγω της τουρκικής εισβολής.

Ο διάκοσμος παραμένει ίδιος όπως και ο εξοπλισμός του.

Το ψευδοκράτος αναφέρει πως το 58% του ξενοδοχείου είναι ιδιοκτησία του βασιλιά Καρόλου, ενώ το υπόλοιπο 42% βρίσκεται στα χέρια του Λόρδου Τσαρλς Φόρτε ο οποίος απεβίωσε το 2007.

Η βασιλική οικογένεια έχει αρνηθεί ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Κάρολος ενώ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα έχει γίνει ερώτηση στη Βουλή των Λόρδων αν το Γκόλντεν Σαντς χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου σαν hotspot για πρόσφυγες από τη Συρία.

Οι βρετανικές εφημερίδες που ανακίνησαν το θέμα σημειώνουν ότι η πιθανή εμπλοκή του βασιλιά Καρόλου θα αποτελέσει εμπόδιο για την αξιοποίησή του, ενώ υπογραμμίζουν πως αυτά τα σχέδια θα βρουν εμπόδια τόσο από πλευράς ΟΗΕ όσο και από την κυπριακή κυβέρνηση.

Τα σχέδια για να ζωντανέψουν τα Βαρώσια είναι υπαρκτά και η Daily Express γράφει για πρόταση μιας κοινοπραξίας δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο που αναδεικνύουν την περιοχή ως την ιδανική τοποθεσία για μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων λιρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΑΙ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΣΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΤΟΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

  2. Κυπριοπουλες τα Βαρωσια σας μαραναν. Για κοιταξτε μην χασετε και την αλλη μιση Κυπρο απο τους φιλους σας τους Αγγλους με την βοηθεια των Τουρκων και αφηστε τα υπολοιπα. Καθαρειστε πρωτα το εσωτερικο απο τους λαθρο που σε λιγο θα ειναι πλειοψηφια και μετα κοιταξτε διπλα.

Comments are closed.