Βάζουν και τη Ρωσία στο… παιχνίδι! «Αναγνωρίζουμε την Κριμαία ως ρωσική αν η Μόσχα κάνει το ίδιο με τα κατεχόμενα»

Κοινοποίηση:
katexomena

Αναγνώριση του Ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου από τη Ρωσία με σκοπό την αμοιβαία αναγνώριση της Κριμαίας από την Τουρκία ως ρωσικού εδάφους, ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο Σότσι κατά την διάρκεια των συνομιλιών του Πούτιν με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη συνάντηση στο Σότσι, “ο Ερντογάν έδειξε ότι κατάλαβε τη σημασία της Κριμαίας για τη Ρωσία και ο Πούτιν  τη σημασία που έχει για την Τουρκία η λύση του Κυπριακού”.

Φυσικά ο πρώην ΥΠΕΞ το έγραψε αυτό αφήνοντας υπονοούμενο ότι αν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία, η Ρωσία μπορεί να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία στη βόρεια Κύπρο.

Ο Yakis επικαλείται δήλωση του Aleksandr Dugin, συμβούλου του Πούτιν .

Ο Dugin θεωρείται  ένας από τους κορυφαίους Ρώσους ειδικούς στη γεωπολιτική. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Yakis, o Dugin μίλησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Ulusal Kanal και σε δύο τουρκικές εφημερίδες, στις Aydinlik και Turkiye, για την “κατανόηση” που έδειξαν Πούτιν και Ερντογάν στα θέματα της Κριμαίας και της Κύπρου.

Όπως σημειώνει ο Yakis “oι ρωσικές κρατικές παραδόσεις δεν επιτρέπουν εύκολα σε έναν προεδρικό σύμβουλο να αποκαλύψει την προσωπική του γνώμη χωρίς να το ξεκαθαρίσει πρώτα με την κρατική γραφειοκρατία.Επομένως, εάν ο Dugin εκφράζει τις απόψεις του Πούτιν με αυτήν τη δήλωση, μπορεί να μιλάμε  για μία τεκτονική κίνηση για την περιοχή”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response