ΒΟΜΒΑ” για την Θράκη με ”υπογραφή” ΕΕ και ΟΗΕ! Οργανώσεις της Άγκυρας μίλησαν για ”τουρκική” μειονότητα σε Φόρουμ για τις μειονότητες

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Nέα πρόκληση είχαμε από διάφορες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία στη Θράκη μας και μάλιστα με υπογραφή ευρωπαϊκή, αλλά και του ΟΗΕ!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Η ”τουρκική” αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ABTTF και της BTAYTD, μετέφερε τα νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Εκπροσωπώντας την ”τουρκική” κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η ”Τουρκική” Ομοσπονδία Ευρωπαϊκής Δυτικής Θράκης (ABTTF) και η Ένωση Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD), συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις 2-3 Μαΐου 2022. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Φόρουμ για τις Μειονότητες, με τίτλο «Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων 1992-2022».

Ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για θέματα μειονοτήτων, Fernand de Varennes, παρευρέθηκε στο φόρουμ που διοργάνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο της Αυστριακής Δημοκρατίας και το Ινστιτούτο Tom Lantos με έδρα τη Βουδαπέστη, στο οποίο συμμετέχει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνών (FUEN). των οργανώσεων εταίρων και τον Deniz Servantie από την Αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες και τον Kerem Abdurahimoğlu, μέλος του BTAYTD.

Συμμετέχοντας ως πάνελ στη δεύτερη συνεδρία με τίτλο «Εφαρμογή: Ιδρύματα, Μηχανισμοί, Πολιτικές και Προγράμματα», του Πανεπιστημίου Trakya με έδρα την Αδριανούπολη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών, Δρ. Ali Hüseyinoğlu τόνισε τη σημασία ενός σταθερού κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργική προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων και οι διακρίσεις κατά των εθνικών μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Επισημαίνοντας την τρέχουσα κατάσταση των δικαιωμάτων της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης, ο Χουσεϊνόγλου σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ για ενώσεις που σχετίζονται με την ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης και ότι η ”εθνοτουρκική” ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται ακόμη στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, η ABTTF δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει θετικά όσον αφορά τις διακρίσεις στις οποίες είναι εκτεθειμένη εδώ και χρόνια η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης και υπενθύμισε ότι τα συμβαλλόμενα κράτη είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν πλήρως τη Διακήρυξη για την 30ή επέτειο της Διακήρυξης του ΟΗΕ για Δικαιώματα μειοψηφίας. Επιπλέον, η ABTTF τόνισε ότι οι πολιτικές για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων πρέπει να περιλαμβάνονται σε όλες τις κυβερνητικές πολιτικές και τη σημασία της εφαρμογής σε αυτό το πλαίσιο.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, η BTAYTD δήλωσε ότι η τρέχουσα νομική διαδικασία σχετικά με την ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης (ITB) αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό παράδειγμα για τη μέτρηση της τήρησης της Ελλάδας στις παγκόσμιες αξίες σχετικά με τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπενθύμισε ότι η απόφαση για την επιστροφή του επίσημου καθεστώτος του σωματείου δεν εφαρμόζεται ακόμη από την Ελλάδα και παρά την απόφαση του ΕΔΔΑ, το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και πάλι την έφεση της ένωσης τον Ιούνιο του 2021. Η BTAYTD ζήτησε νέες πρωτοβουλίες για υποστήριξη των διεθνών οργανισμών προστασίας των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο στην τέταρτη σύνοδο με τίτλο «Προχωρώντας: Μεταρρύθμιση στην Προστασία και Εφαρμογή του Πλαισίου για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων» τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης, η ABTTF υπενθύμισε ότι όταν η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης ρώτησε την Επιτροπή της ΕΕ μέσω ευρωβουλευτών σχετικά με τις εθνικές μειονότητες, η Επιτροπή δεν ήταν εξουσιοδοτημένη σε αυτόν τον τομέα.

Η ABTTF τόνισε ότι η προστασία του πολιτισμού και της γλώσσας των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων θα πρέπει να περιλαμβάνεται ως εντολή και υποχρέωση στις Συνθήκες της ΕΕ. Η ABTTF συνέστησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες που ενσωματώνουν ανεκτικότητα, διάλογο, σεβασμό και αμοιβαία κατανόηση μέσω των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, καθώς και την προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης κατά των προκαταλήψεων στην πλειονότητα του πληθυσμού.”

directus.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΜΕΝΑ ΕΣΦΑΓΜΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ , ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ . ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ. ΤΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΟΥΡΗΣΑΝ Η ΕΧΕΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ . ΣΕ ΑΛΛΑ (ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ).
  ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  06/05/2022

 2. Το μεγάλο έγκλημα του γιαλαντσι εθνάρχη που δεν έδιωξε τους Τουρκογενεις ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ από την Θράκη μας όταν οι Τούρκοι εξοντωσαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗΣ . Σήμερα πέρα από την απρόσκοπτη πληθυσμιακή αναπτυξη των τουρκογενων ο απίθανος σε κυνισμό υπουργός ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ εγκαθιστά ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ λαθρομετανάστες στον μοναδικό νόμο που από την συνθήκη της Λωζανης προβλεπόταν να μην υπάρχει κανένας τουρκογενης μουσουλμάνος. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί ένα μουσουλμανικο ΠΡΟΓΕΦΥΡΟΜΑ στο πιο ευαίσθητο σημείο των ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ συνορων. Το απίστευτο στην περίπτωση αυτή είναι η απουσία αντίδρασης από την στρατιωτική ηγεσία η οποία έχει και την ευθύνη της άμυνας της περιοχής.
  ΥΓ. ΟΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΊΑ έβγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου σαν αυτές που βγάζει ένα σωματείο μικροπωλητων λαϊκών αγορών και από τότε μούγκα.

 3. Οι αξιότιμοι πολιτικοί μας, πούλησαν μια χαρά την Μακεδονία μας τώρα έχει σειρά η θράκη μπράβο άξιοι χαλάλι τα 8χιλιαρικα που παίρνεται κ σύνταξη σε 8 χρόνια

  1. Προηγείται στο ξεπούλημα το Αιγαίο και μετά η Θράκη. Οι νησιώτες μας του Ανατολικού Αιγαίου θα πληρώσουν πολύ ακριβά την φιλοξενία που παρείχαν και παρέχουν στους λαθρομετανάστες που αποβιβαζουν οι Τούρκοι στα νησιά με οργανωμένο σχέδιο.

  2. Άξιοι και εμείς σαν λαός που δεχόμαστε να πουλάνε την πατρίδα μας, χωρίς αντίρρηση.

Comments are closed.