“ΒΟΜΒΑ” – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΧΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ “ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ” ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Α

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εφημερίδα “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

Η έξοδος του Μ. Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη. Αυτό που έπεσε σαν …κεραμίδα όμως ακόμη και στους νεοδημοκράτες ήταν η είσοδος εκ νέου στην κυβέρνηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων -αυτήν μάλιστα την περίοδο!- εντελώς αποτυχημένη αλλά και γιατί το παρελθόν του, ο βίος και η πολιτεία του, από την εποχή που ήταν τσιράκι του άλλου ολετήρα Κώστα Σημίτη παραπέμπουν σε ένα εθνικό αλλά και …κανονικό λαμόγιο. Γιατί παραδείγματος χάριν πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που έχει ομολογήσει ξεδιάντροπα ότι έχει λαδωθεί με …50.000 ευρώ να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν για τον ξεπούλημα της Κύπρου;

Εκτός από το βεβαρημένο παρελθόν -το απώτερο και το πρόσφατο- όμως ο Στυλιανίδης έχει και ένα πολύ σκοτεινό παρόν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας των τελευταίων ωρών ο Κούλης διόρισε τον Στυλιανίδη στη θέση του Βαρβιτσιώτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, εκτός από τις άλλες διαπλοκές και πάρε δώσε, για να εφαρμόσει μια νέα εθνοκτόνα αποστολή. Συγκεκριμένα μία από τις βασικές -αν όχι η πιο βασική και κυρίαρχη- αποστολές του είναι να συμβάλει στην εφαρμογή, από πλευράς θαλάσσης, του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι το λεγόμενο European Migration Pact που σε απλές γραμμές προβλέπει -και …επίσημα- τη μετατροπή σε “ξέφραγο αμπέλι” και των ελληνικών θαλασσών για τις μετακινήσεις και τις αθρόες ροές των λαθρομεταναστών από εδώ και πέρα.

Α1

Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα γιατί συνδέεται άμεσα με την προδοτική πολιτική του Κούλη συνολικά στα εθνικά θέματα. Ο Στυλιανίδης έγινε υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το Λιμενικό Σώμα δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους λαθρομετανάστες και στα θαλάσσια δράση των διακινητών και δουλεμπόρων. Ο Στυλιανίδης αναλαμβάνει να “εξασφαλίσει” ότι το Λιμενικό Σώμα θα αναλαμβάνει κάθε ενέργεια “έρευνας και διάσωσης” ακόμη και αν οι βάρκες …σκίζονται σκόπιμα από τους δουλεμπόρους εκτός ελληνικών υδάτων και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά ότι δεν θα γίνεται καμιά “απώθηση”, αυτά δηλαδή τα λεγόμενα push back για τα οποία ο Κούλης νιώθει …άσχημα όταν του βάζουν χέρι οι Ευρωπαίοι πάτρονες που θέλουν την χώρα μας μια μόνιμη αποθήκη ψυχών για κάθε είδους πρόσφυγες και μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, από οποιαδήποτε χώρα και από οποιαδήποτε φυλή. Πολυπολιτισμικότητα γαρ…

Αν μέχρι τώρα υπήρχε μια στοιχειώδης προστασία των ελληνικών θαλασσών και συνόρων κυρίως χάρη στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των στελεχών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, η εντολή με την οποία ορκίζεται νέος υπουργός ο Στυλιανίδης είναι “αυτά να σταματήσουν” και ουσιαστικά το Αιγαίο να προσφέρει την …ελεύθερη διέλευση κάθε βάρκας, κάθε φουσκωτού με αλλοδαπούς και με κάθε καρυδιάς καρύδι. Κι αν μέχρι τώρα, τα χερσαία σύνορα όπως διαπιστώνουμε καθημερινά στον Έβρο είναι σουρωτήρι κανονικό, πλέον το ίδιο θα γίνει και ..απροσχημάτιστα στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου. Κι αφού ο Στυλίανίδης έβαλε τη σφραγίδα της καταστροφής στο προηγούμενο υπουργικό του πέρασμα, τώρα έρχεται για να μαγαρίσει και το Αιγαίο.

Α2

Κι αυτό συνδυάζεται όχι απλώς με τη πολιτική “ανοικτών συνόρων” που θέλει ο Κούλης αλλά και με το γενικότερο σχέδιο συνθηκολόγησης και μοιρασιάς του Αιγαίου με τους Τούρκους. Κι ένα σκέλος της -αν θυμηθούμε και πόσα …κραυγάζει σε βάρος της χώρας μας κατά διαστήματα και για το ζήτημα αυτό ο Ερντογάν- είναι το ξεβράκωμα της χώρας μας και στο λαθρομεταναστευτικό για να κλείσουν τις συμφωνίες που επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι με την Άγκυρα, να πάει τα δις που απαιτεί ο Σουλτάνος κι εμείς -με τις ιδεοληψίες και τις προδοτικές εμμονές του Κούλη- να κάνουμε απλώς τα …καλά παιδιά. Και μην ξεχνάμε επίσης -γιατί έχει κι αυτό τη σημασία του- ότι με αρμόδιο υπουργό τον Στυλιανίδη δήθεν θα έστηνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα Επιτελικό Σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών. Και τελικά στο κατόπι του κάηκε όλος ο Εβρος, επιτρέποντας και από εκείνη την πλευρά στους Toύρκους να πανηγυρίζουν για το πολλαπλό “δώρο” που τους έγινε…

Η αρχική έγκριση στους δύο βασικούς πυλώνες της “μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης” της ΕΕ, έγινε μάλιστα μόλις τον περασμένο Ιούνιο στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο εγκρίθηκε παρά τις αρνητικές ψήφους της Πολωνίας και της Ουγγαρίας και την αποχή της Μάλτας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας. Η Ελλάδα και η Ιταλία ψήφισαν υπέρ. Μάλιστα και στο ζήτημα αυτό υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση, από τη μεριά της ΝΔ και της κυβέρνησης. Τα κυβερνητικά δελτία τύπου και non paper που βγήκαν από εκείνη την ημέρα βρίθουν από ψέμματα και ανακρίβειες. Κι ενώ η προπαγάνδα αυτή μιλάει για δήθεν θετική εξέλιξη, στην πραγματικότητα οι προβλέψεις δεν είναι ευνοϊκές για εμάς διότι στην πράξη για χώρες όπως η δική μας γίνονται πιο “χαλαρές” οι διαδικασίες ενώ οι χώρες του βορά “εθελοντικά” θα δέχονται μετανάστες.

Margaritis Schinas, Ylva Johansson
Margaritis Schinas, Ylva Johansson

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη ο Μηταράκης είχε πει πως πέτυχε “να συμπεριληφθεί στο νέο Κανονισμό ένα νέο κριτήριο, το οποίο προβλέπει ότι η ευθύνη για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου θα τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα, όταν η αίτηση αυτή απορρίπτεται σε συνοριακές διαδικασίες ασύλου”. Αυτό είναι ένα μόνο από τα ψέματα διότι αυτό που στην πραγματικότητα “κατάφερε” η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να διευρυνθεί κατά 6 μήνες σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα, το διάστημα που οι χώρες εισόδου θα είναι υπεύθυνες για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

 1. Ο καθένας που έρχεται,είναι χειρότερος από τον προηγούμενο,μέχρι να πιάσουμε πάτο,πάλι καλά που δεν έβαλε τον Τρύφωνα Σαμαρά ή τον Ψαροκασσελάκη

 2. Όσο πιο άχρηστος είναι κάποιος, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει.
  Που είναι το περίεργο? Έτσι λειτουργούν τα Κόμματα στην Ελλάδα.
  Τα έκανε μαντάρα στην Πολιτική Προστασία και ανέβηκε βαθμίδα ο Κύπριος.
  Οι Κύπριοι είναι ευτυχείς που τον ξεφορτώθηκαν.
  Ας τον πληρώνουν, τα κορόιδα οι Έλληνες.

 3. Παραγραφος αρθρου: “οι χώρες εισόδου θα είναι υπεύθυνες για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου” …

  * Ειστε σιγουροι; Οι Χωρες εισοδου; Ή οι Μ.Κ.Ο;;; Ε;;;Ε;;;

 4. Το φιλότουρκο σχέδιο Ανάν το ήθελε ο Στυλιανίδης όπως και η Ντόρα, ο φιλότουρκος Γιωργάκης, οι κλεφτοπασόκοι του Σημίτη που τώρα πήγαν στον κούλη και κλασικά οι ανθέλληνες συριζαίοι και λοιποί μπολσεβίκοι. Οπότε ο Στυλιανίδης μάλλον θα ανοίξει τα σύνορα αλά τσίπρας παρά θα τα σφραγίσει!

 5. Στυλιανίδης ο ζιγκολό, το αντίπαλο δέος του Αβραμόπουλου.

 6. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ”ΦΤΕΡΟΥ” ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ

 7. Δε τον βλέπω τον Κυριακούλη για πολύ ακόμα στην Καρέκλα του. Θα τον σουτάρει το κόμα, γιατί κάνει απανωτά γκάφες. Ας ετοιμάζει κουστούμι ο επόμενος.

 8. Κατά παράδοση, ο ελληνικός εφοπλισμός προτιμούσε σ’ αυτό το υπουργείο πρόσωπα με εκλογικές εξαρτήσεις – ώστε να διασφαλίζονται συμφέροντά του στην ακτοπλοΐα και τις υπερπόντιες δράσεις. Κάτω από τον τίτλο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κρύβονται χρόνιες παθογένεις. Μάλλον δεν βολεύει ότι ο Στυλιανίδης, δεν αναζητά ψήφους. Λίγα τα ψωμιά του Κυπραίου και πιθανώς με παταγο

 9. Εσχάτη προδοσία κατά του Έθνους άρα ο Έλληνας να πράξει τα δέοντα με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους αυτού σε αυτές τις περιπτώσεις.

 10. Κουλαρα δεν βαζεις και κανα Πακιστανο υπουργο! Υπαρχουνε πολλοι που σεβονται το ψωμι που τρωνε! Λαμογιτιδα σ εχει κολλησει με τον απατρι κομπαρο που μας φλομωσε στη μαλακεια σαν υπουργος προστασιας?

 11. Ο μιζοκούλης έχει σχέδιο Αυνάν

Comments are closed.