Αφού… τελείωσε η εγκληματικότητα – Πλατείες και καταστήματα… πρωταθλητές στα πρόστιμα τον Σεπτέμβριο

Κοινοποίηση:
it-prostimo

«Πρωταθλητές» του… Σεπτέμβριου σε παραβάσεις και πρόστιμα είναι οι πλατείες και τα καταστήματα, όσον αφορά τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, στην Αττική.

Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε 14.937 ελέγχους καταστημάτων καταγράφοντας συνολικά 243 παραβάσεις. Οι 73 από αυτές ωστόσο, έχουν βεβαιωθεί τις τελευταίες επτά ημέρες, κατά την εφαρμογή των νέων μέτρων, και αφορούν κυρίως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, τα οποία παρά την απόφαση για συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα.

137 πρόστιμα σε ελέγχους για μάσκα και συναθροίσεις

Συνολικά μέσα στον Σεπτέμβριο έγιναν, σύμφωνα με την αστυνομία, 64.186 έλεγχοι που αφορούσαν μη χρήση μάσκας και συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, σε διάφορους κλειστούς χώρους και ανοικτά σημεία, ενώ επιβλήθηκαν συνολικά 137 πρόστιμα, εκ των οποίων τα 54 είναι την τελευταία εβδομάδα και αφορούσαν υπεράριθμες συγκεντρώσεις σε πλατείες της Αθήνας.

Την Παρασκευή το βράδυ και σήμερα Σάββατο, θα εξελισσόταν 48ωρο αστυνομικό «σαφάρι» στις πλατείες λόγω καλού… καιρού, καθώς υπάρχει ανησυχία πως θα εμφανιστούν νέες μεγάλες συναθροίσεις νέων σε ανοιχτούς χώρους. Ετσι, θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι σε αυτούς τους χώρους θα γίνουν συχνότεροι.

Συνεχείς οι έλεγχοι στα ΜΜΜ

Επίσης, σε 27.456 ελέγχους που έγιναν τον Σεπτέμβριο σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βεβαιώθηκαν 182 παραβάσεις. Από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πάνω από 3.000 ελέγχους, με τον βαθμό συμμόρφωσης των πολιτών, όπως σχολιάζουν αρμόδια στελέχη, είναι σχεδόν καθολικός, αφού οι παραβάσεις κινούνται στο 0.5%.

Τέλος, σε ότι αφορά στο έργο αστυνόμευσης, τον Σεπτέμβριο έγιναν περισσότεροι από 215.000 φυσικοί έλεγχοι, σχεδόν 7.000 την ημέρα, που οδήγησαν σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις.

Επίσης ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα, και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο ρυθμός ελέγχων εισόδου-εξόδου με τα ειδικά έντυπα covid,  ξεπερνούσε τα 26.000 έντυπα εισόδων και εξόδων την ημέρα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 15 Κ 20 ΧΙΛ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑς ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ,ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ Κ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ Κ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ Κ ΤΩΝ ΑΣΤ.ΔΕΛΤΙΩΝ Κ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ Κ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ Κ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ Κ ΣΟΜΑΛΟΥΣ

Leave a Response