Αυτό που όλοι φοβόμασταν για τον κορωνοϊό – “Mεταδίδεται και από τον αέρα”, αναφέρει έρευνα!

Κοινοποίηση:
o-prosopikos-upologistis-os-oplo-enantia-ston-koronoio

Στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω αέρος και να παραμείνει στα δωμάτια επί ώρα, αφότου έχουν εγκαταλείψει τον χώρο οι ασθενείς, καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ιός μπορεί για ώρες να επιζήσει στον αέρα.

Ίχνη του κορωνοϊού εντοπίστηκαν, επιπλέον, σε νοσοκομειακούς διαδρόμους έξω από τα δωμάτια ασθενών, όπου γιατροί και νοσηλευτές μπαινόβγαιναν.

Δεδομένης της κατάστασης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα συστήνουν στο προσωπικό του τομέα Υγείας να διαθέτει τον απαραιτητο προστατευτικό ρουχισμό.

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο ξεπερνούν τις 800.000 και οι θάνατοι τις 38.000, οι επιστήμονες εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά πάνω στην κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του κορωνοϊού από τον αέρα.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βασίστηκε σε δείγματα που έλαβε από 11 δωμάτια ασθενών.

Οι ερευνητές εντόπισαν, τότε, σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτά.

Όπως προκυπτει, από το επιστημονικό πόρισμα, ο κορωνοϊός έχει τη δυνατότητα να μολύνει και ανθρώπους που δεν έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τραβάτε τώρα στα σούπερ μάρκετ να αναπνεύσετε τον ανακυκλωμένο αερα από τα κλιματιστικά…
    Και μετά θέλετε να κλείσετε εντελώς τις λαϊκές αντί απλά και μόνο να τις απλώσετε σε έκταση….

  2. Ωραία.. αν και πολλοί το είχαν υποψιαστεί λόγω Γρηγόρης διάδοσης.. Αλλιώς δεν γινόταν..

  3. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΔΗΛ. ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΓΑΡΙΣΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ…..

Leave a Response