Αυτό είναι το μυστικό όπλο της Ρωσίας: Το νέο stealth βομβαρδιστικό (EIKONEΣ)

Κοινοποίηση:
pak_da_0

Στο «αγώνα δρόμου» για τους εξοπλισμούς, φαίνεται ότι Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε πολλά από τα οπλικά συστήματα του μέλλοντος. Ωστόσο, το αμερικανικό stealth βομβαρδιστικό B-2 Spirit δεν έχει ρωσικό ανάλογο. Ως τώρα.
Μάλιστα, την ώρα που οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα του B-21 Raider, φαίνεται ότι η Μόσχα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός αντίστοιχου αεροσκάφους που για την ώρα φέρει την ονομασία PAK-DA και θα αντικαταστήσει το σύνολο των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Το νέο βομβαρδιστικό αναμένεται να αρχίσει τις πτήσεις το 2025-2026 και να αρχίσει την κανονική παραγωγή το 2028 ή το 2029, καθώς η Tupolev πήγε λίγο πιο πίσω την ανάπτυξή του, προκειμένου να ρίξει το βάρος στην παραγωγή του Tu-160M2.
Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά και ο ρόλος του PAK-DA παραμένουν επί της ουσίας άγνωστα: ως στρατηγικό βομβαρδιστικό θα μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά όπλα, ενώ δεν αποκλείεται να εξοπλίζεται και με τα διαβόητα υπερηχητικά βλήματα που αναπτύσσει η Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Όσον αφορά το σχήμα του, το PAK-DA φαίνεται ότι θα έχει τη μορφή του ιπτάμενου φτερού, χωρίς, ωστόσο να έχουν ξεκαθαριστεί άλλες λεπτομέρειες, πέραν του ότι θα είναι μικρότερο από το τεράστιο Tu-160 και ότι θα έχει τη δυνατότητα προσγείωσης σε μικρά αεροδρόμια.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response