Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι μας με την οδοντόβουρτσα σύμφωνα με τους ειδικούς

Κοινοποίηση:
marcos-ramirez-jG3R-DGO238-unsplash-scaled

Η στοματική υγιεινή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των δοντιών είναι το Α και το Ω και κάτι που δεν πρέπει να παραλείπουμε μετά από τα γεύματα.

Όπως φαίνεται όμως, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι καθημερινά και πρέπει να σταματήσουμε, όπως αναφέρει η βρετανική Sun.

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο Sahil Patel, βουρτσίζουμε τα δόντια μας λάθος και αυτό έχει να κάνει με την οδοντόβουρτσα.

Το λάθος, λοιπόν, είναι ότι πολλοί από εμάς βρέχουμε την οδοντόβουρτσά μας πριν προσθέσουμε την οδοντόκρεμα.

«Αν το κάνεις αυτό, την διαλύεις. Η οδοντόκρεμα έχει ήδη τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Αν είναι υγρή, αυτό την κάνει να αφρίζει πιο γρήγορα και σε κάνει να την φτύσεις νωρίτερα».

Άλλα λάθη που κάνουμε

Σύμφωνα πάντα με τον δρ. Patel, προτείνει να επιλέγουμε νήμα αντί για μεσοδόντια βουρτσάκια. «Συχνά οι άνθρωποι κρατούν τη βούρτσα τους σε γροθιά. Δεν πρέπει να νιώθετε ότι κάνατε ένα τρίψιμο στα δόντια», προσθέτει.

«Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας χτυπούν πάνω στο δόντι, δεν κάνετε καλή δουλειά. Οι τρίχες πρέπει να είναι ίσιες στα δόντια και θα πρέπει να νιώθετε ένα απαλό άγγιγμα».

Όσον αφορά τη σειρά με την οποία καθαρίζετε τα δόντια σας, ο δρ. Patel συνιστά να ξεκινάτε από πίσω προς τα εμπρός. «Το πίσω μέρος είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι στο καθάρισμα, γι’ αυτό θα συνιστούσα να ξεκινήσετε πρώτα από εκεί» είπε.

«Αν ξεκινήσετε από το μπροστινό μέρος και κάνετε το πίσω τελευταίο, είναι πιο πιθανό να σταματήσετε».

Είπε ακόμη ότι ένας σωστός καθαρισμός την ημέρα είναι καλύτερος από δύο μισές δουλειές. «Είναι η ποιότητα παρά η ποσότητα», πρόσθεσε.

«Προτιμώ κάποιος να βουρτσίζει καλά μια φορά την ημέρα, παρά να βουρτσίζει δύο φορές την ημέρα με πρόχειρο τρόπο».

«Μην χάσετε το βραδινό βούρτσισμα. Το σάλιο στο στόμα μειώνεται ενώ κοιμάστε, έτσι το φαγητό που είχατε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει στα δόντια κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: